XiaomiYleinen

Power hämmensi lisäämällä Xiaomin uusimmat tuotteet valikoimaansa – Toimitusjohtaja vakuuttaa: ”inhimillinen virhe”

Xiaomin uusimmat Redmi Note 13 -sarjan puhelimet päätyivät myyntiin Powerin verkkokauppaan.

Kiinalaisen älypuhelinvalmistaja Xiaomin tilanne Suomessa ei ole helppo, sillä kaikki suurimmat jälleenmyyjät ovat kieltäytyneet ottamasta valikoimiinsa uusimpia laitteita. Taustalla on yhtiön toiminnan jatkuminen Venäjällä, jonka myötä yhtiö hyödyntää myynnin lisäämiseksi Ukrainassa käytävää sotaa. Useat muut valmistajat ovat keskeyttäneet aktiivisen toiminnan Venäjällä sodan alkamisen jälkeen.

Xiaomi rakensi muutamassa vuodessa Suomen markkinoilla vahvan jälleenmyyjäverkoston, mutta yhtiön päättäessä olla hiljaa toiminnastaan Venäjän markkinoilla, suurin osa jälleenmyyjistä päätti jättää Xiaomin uudet tuotteet pois valikoimistaan. Ensimmäisenä yhteistyöstä luopuivat Veikon Kone, Telia, DNA ja Elisa, joiden jälkeen myös Verkkokauppa.com ja Gigantti kertoivat lopettavansa myynnin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Power on myös antanut ymmärtää vähentäneensä Xiaomin valikoimaa, mutta varsinaista tiukkaa linjaa norjalaislähtöiseltä konsernilta ei ole nähty. Tällä viikolla Power on myös hämmentänyt lisäämällä valikoimiinsa Xiaomin uusimmat Redmi Note 13 -sarjan älypuhelimet, joiden varsinainen julkaisu Pohjoismaissa tapahtui 29. tammikuuta. Malliston puhelimet olivat tilattavissa Powerin verkkokaupasta muutaman päivän ajan.

Pyysimme Powerilta päivitettyä kommenttia yhteistyöstä Xiaomin kanssa. Power Finland Oy:n toimitusjohtaja Juha-Mikko Saviluoto kertoi SuomiMobiilille, että yhtiö neuvottelee edelleen Xiaomin kanssa nykyisestä tilanteesta. Toistaiseksi Xiaomi ei ole kuitenkaan EU:n pakotelistalla, jota Powerin kerrotaan aina seuraavan noudattaakseen voimassa olevia määräyksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Saviluodon mukaan Redmi Note 13 -sarjan puhelimien kohdalla kyseessä on ollut inhimillinen virhe. Tuotteet on nyt poistettu valikoimasta, eikä ne ole enää tilattavissa. Verkkokauppaan nousseita muitakin Xiaomi-tuotteita on samalla poistettu valikoimasta, ja tällä hetkellä Power myy vain vanhempia Xiaomi-tuotteita, joita löytyy varastoista.

”Meillä oli virheellisesti noussut Note 13 sarjan tuotteita nettiin, mutta tuotteita ei ole tilattu myymälöihin sekä on myös nyt poistettu netistä. Tässä oli meillä tapahtunut inhimillinen virhe”, kommentoi Power Finland Oy:n toimitusjohtaja Juha-Mikko Saviluoto.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huhtikuussa 2023 Ukrainan korruptiontorjuntavirasto (National Agency on Corruption Prevention, NACP) nimitti kiinalaisen Xiaomin sodan kansainväliseksi sponsoriksi. Tuolloin Ukraina kertoi Xiaomin liiketoiminnan jatkamisen Venäjällä tukevan Venäjän armeijaa.

Xiaomi on vähentänyt toimintaansa Suomessa viime kuukausina. Viime syksynä yhtiön Suomen maa- ja markkinointijohtajat jättivät yhtiön.

Xiaomi ei ole kommentoinut millään tavalla toimintaansa Venäjällä, vaikka SuomiMobiili on pyytänyt kommenttia useaan kertaan.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi