YleinenZTE

ZTE Axon 40 Ultra esiteltiin globaalisti – 829 eurolla näytönalainen etukamera, Snapdragon 8 Gen 1 sekä 120 hertsin AMOLED-näyttö

ZTE Axon 40 Ultra

ZTE esitteli toukokuussa kotimarkkinoillaan Axon 40- ja Axon 40 Ultra -puhelimet, mutta näistä nyt jälkimmäinen on tuotu saataville myös globaalisti. ZTE Axon 40 Ultra tarjoaa todelliset lippulaivatason ominaisuudet, kuten Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiirin sekä näytönalaisen etukameran.

Puhelimen myynti alkaa ZTE:n omien sivujen kautta 21. kesäkuuta, mutta kuluttajat voivat jo nyt varata laitteen 1,99 euron hinnalla ja saada loppuhinnasta myöhemmin 50 euron alennuksen. ZTE Axon 40 Ultra maksaa 8 + 128 gigatavun versiossa 829 euroa ja 12 +256 gigatavun versiossa 949 euroa. ZTE myy laitetta myös Suomeen verkkokauppansa kautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällainen on ZTE Axon 40 Ultra

Puhelin on jo esitelty Kiinassa, mutta ZTE on tehnyt globaaliin version muutamia muutoksia esimerkiksi lataukseen, vaikka avainominaisuudet ovatkin ennallaan.

Axon 40 Ultra tarjoaa tutun pelkistetyn muotoilun ja valmistusmateriaaleina ovat alumiini sekä lasi. Puhelimen näyttö kaartuu etuosassa reunoiltaan jopa 71 astetta, joka tekee siitä symmetrisen yhdessä takaosan lasipinnan kaartuvuuden kanssa. ZTE on ilmoittanut mitoiksi 163,2 x 73,5 x 8,4 millimetriä ja painoksi 204 grammaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näyttö on kooltaan 6,81 tuumaa ja se perustuu AMOLED-tekniikkaan. Näytössä on Full HD+ (2480 x 1116) tarkkuus, 120 hertsin virkistystaajuus sekä 10-bittiset värit. Näytön erikoisuus on näytönalaisen etukamera, mutta mukana on myös näytönalainen sormenjälkilukija.

Tehoista on vastaamassa Qualcommin tehokas Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on korkeintaan 12 gigatavua LPDDR5-RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä UFS 3.1 -tallennustilaa. Kiinassa puhelimesta on myös 16 gigatavun RAM-muistilla ja yhden teratavun tallennustilalla varusteltu versio, jota ei nähdä globaalisti myynnissä. Käyttöjärjestelmänä on tuorein Android 12, jonka päällä hyrrää ZTE:n kehittämä MiFavor UI -käyttöliittymä.

Akunkesto 5000 milliampeeritunnin akun varassa, jota voidaan ladata 65 watin tehoisella langallisella pikalatauksella. Kiinan versiossa lataus oli teholtaan 80 wattia. Axon 40 Ultrassa ei ole valitettavasti tukea langattomalle lataukselle. Puhelimessa on myös X-akselinen värinämoottori, dual-SIM-tuki sekä esimerkiksi Bluetooth 5.2 ja Wi-Fi 6E.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroihin ZTE on panostanut todella, joista yksi mielenkiintoisimmista löytyy etuosasta. Näytönalainen etukamera on tarkkuudeltaan 16 megapikseliä ja siinä on 2,24 mikronin pikselikoko. Kyseessä on kolmannen sukupolven näytönalainen kameratekniikka, jossa on itsenäinen pikseliohjain sekä erillinen UDC Pro -näyttöpiiri. ZTE lupaa Axon 40 Ultran etukameran taltioivan huippuluokan selfiekuvia, kuten normaalitkin kamerat.

Takaosassa tärkeimmässä roolissa on optisesti vakautettu 64 megapikselin Sony IMX787 -sensoriin perustuva pääkamera. Lisäksi tarjolla on samaan 64 megapikselin sensoriin perustuva ultralaajakulmakamera ja lisäksi mukana optisesti vakautettu 64 megapikselin periskooppikamera. Kaikki takaosan 64 megapikselin kamerat tukevat videokuvaamista 8K-tarkkuudella.

Lähde: ZTE:n tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen