YleinenZTE

ZTE esitteli huippuluokan Nubia Z40 Pro -puhelimen – erikoisversiossa magneettinen lataus

ZTE Nubia Z40 Pro

ZTE on julkaissut kotimarkkinoillaan Kiinassa uuden Nubia Z40 Pro -älypuhelimen, joka tarjoaa muutamia hyvinkin mielenkiintoisia teknisiä ratkaisuja. Puhelimessa on muun muassa magneettinen langaton lataus ensimmäistä kertaa Android-laitteessa, ja ZTE on saanut käyttöönsä Sonyn uuden kamerasensorin.

Puhelimen näyttö on kooltaan 6,67 tuumaa ja se perustuu AMOLED-tekniikkaan. Näytössä on Full HD+ -tarkkuus, korkea 144 hertsin virkistystaajuus sekä 1000 nitin kirkkaus. Näyttöön on saatu myös erittäin pieni etukameraa varten tehty reikä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

ZTE Nubia Z40 Pro

Tehoista on vastaamassa Qualcommin tuorein Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri, joka tarjoaa hyvän suorituskyvyn sekä kehittyneet 5G-tekniikat. RAM-muistia laitteessa on 8, 12 tai 16 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa löytyy 128, 256 tai 512 gigatavua, mutta olemassa on myös 1 teratavun muistiversio.

Kameroiden osalta Nubia Z40 Pro on mielenkiintoinen. Takaosaan on saatu kolmoiskamera, jonka kohokohta on pääkamerassa. ZTE käyttää maailman ensimmäisenä valmistajana Sonyn uutta 64 megapikselin tasoista IMX787-sensoria, joka on kooltaan 1/1.3 tuumaa ja siinä on f/1.6-aukolla sekä 35 mm polttovälillä varusteltu linssi. Pääkamera on myös optisesti vakautettu.

Toinen kameroista on 50 megapikselin ultralaajakulmakamera 116 asteen kuvakentällä. Kolmas kameroista on 8 megapikselin periskooppikamera 5x optisella zoomauksella. Etuosaan ZTE on asettanut 16 megapikselin tasoisen selfiekamera.

Nubia Z40 Prossa on panostettu myös akkuun ja latausominaisuuksiin. Puhelimen perusversion sisältä löytyy kookas 5000 milliampeeritunnin akku, jota voidaan ladata 80 watin langallisella pikalatauksella. Tarjolla on myös niin sanottu ”Gravity Edition”, jossa on pienempi 4600 milliampeeritunnin akku, mutta myös 66 watin tehoinen magneettinen lataus. Vastaavaa ei ole aikaisemmin Android-puhelimissa ollut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

ZTE on varustellut uutuuspuhelimen USB-C-liittimellä, NFC-tuella ja näytönalaisella sormenjälkilukijalla. Laitteessa on myös Android 12 -käyttöjärjestelmä, jonka päällä on MyOS 12 -käyttöliittymä.

Kiinassa ZTE on tuomassa Nubia Z40 Pro -puhelimen myyntiin edullisimmillaan 3399 juanin hintaan, joka tarkoittaa noin 477 euroa. Magneettisella latauksella varusteltu Gravity Edition maksaa edullisimmillaan 4299 juania, eli noin 604 euroa. Toistaiseksi puhelin on saatavilla vain Kiinassa, mutta se saatetaan nähdä globaalisti myynnissä jossain muodossa.

Lähde: ZTE Nubia Z40 Pro -tuotesivu (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen