OPPOYleinen

Nähdäänkö vastaava pian myös OnePlussalta? Tällainen on Oppon ensimmäinen tabletti

Oppo Pad

Oppo esitteli tällä viikolla uudet Oppo Find X5 -sarjan älypuhelimet, mutta samalla yhtiö esitteli kotimarkkinoillaan Kiinassa ensimmäisen tablettinsa. Kyseessä on yksinkertaisesti Oppo Pad -nimeä kantava laite, joka asemoi itsensä Android-tablettien keskihintaluokkaan.

Tabletissa on kookas 11 tuuman LTPS LCD -näyttöpaneeli, jonka tarkkuus yltää 2560 x 1600 pikseliin. Näytössä on myös korkea 120 hertsin virkistystaajuus. Oppo Pad tarjoaa symmetriset näytön kehykset ja näytön kulmat ovat pyöristetty. Näyttö tukee lisäksi Oppo Pencil -kosketusnäyttökynää, jolla pystyy piirtämään tai kirjoittamaan muistiinpanoja helpommin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista on vastaamassa Qualcommin kehittämä huippuluokan Snapdragon 870 -järjestelmäpiiri, joka ei ole kuitenkaan aivan tuoreimmasta päästä. RAM-muistia on tarjolla 6 tai 8 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa vastaavasti 128 tai 256 gigatavua. Muistikorttipaikkaa ei ole. Oppo Pad pitää sisällään suuren 8300 milliampeeritunnin akun, jota voidaan ladata USB-C-liittimen kautta 33 watin teholla.

Oppo on varustellut tabletin 13 megapikselin tasoisella takakameralla, jonka kaverina on LED-salamavalo. Etuosassa on 8 megapikselin tasoinen selfiekamera. Käyttöjärjestelmänä on vanha Android 11, jonka päällä hyrrää tableteille optimoitu ColorOS 12 -pohjainen ColorOS for Pad -versio. Ohjelmistossa mukana on esimerkiksi kehittynyt monen ikkunan tila. Äänentoistosta on vastaamassa neljä kaiutinta, jotka tukevat Dolby Atmos- ja Hi-Res-äänentoistoa.

Oppo Pad on valmistettu alumiinikehyksestä ja siinä on takaosassa mattaviimeistelty lasipinta. Tabletti on vain 6,99 millimetriä paksu sekä 507 gramman painoinen. Oppo tarjoaa kolmea väriversiosta, joista kaikissa on kaksisävyinen viimeistely. Tabletin voi ostaa hopeana, harmaana tai violettina.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi Oppo Pad on julkaistu vasta Kiinan markkinoilla. Hintaa laitteella on edullisimmillaan 2299 juania, eli noin 323 euroa. Myynti alkaa Kiinassa 3. maaliskuuta, mutta globaalista saatavuudesta ei ole tietoa.

Vastaavaa laitetta voidaan odottaa myös Oppon tytärbrändiltä OnePlussalta. OnePlussan on huhuttu ja tiedetty kehittävän tabletteja, mutta toistaiseksi sellaista ei ole markkinoilla nähty. Huhuissa on kuitenkin mainittu tabletin tulevan Android 12L -käyttöjärjestelmällä vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Oppo Pad

Lähde: Oppo Pad -tuotesivu (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OPPO