YleinenZTE

ZTE esitteli puhelimen näytönalaisella etukameralla – tässä on ZTE Axon 20 5G

ZTE on esitellyt maailman ensimmäisen kaupallisesti saataville tulevan älypuhelimen näytönlaisella etukameralla. Kyseessä on ZTE Axon 20 5G -mallinimellä tunnettu laite, joka on valitettavasti julkaistu vasta Kiinan markkinoille. Toistaiseksi ei ole tiedossa, onko ZTE suunnittelemassa puhelimen julkaisua myös globaaleille markkinoille.

ZTE on varustellut uutuuspuhelimen suurella 6,92 tuuman OLED-näyttöpaneelilla, jossa on Full HD+ -tarkkuus, 20,5:9-kuvasuhde, 240 hertsin kosketusherkkyys sekä 90 hertsin virkistystaajuus. Näytön alapuolelle on sijoitettuna etukameran lisäksi myös sormenjälkilukija, puheluihin käytettäväkuuloke ja valoisuudentunnistin.

Koska näytönalainen etukamera on Axon 20 5G -puhelimessa ensimmäinen laatuansa, niin se vaatii myös paljon muutoksia itse näyttöpaneeliin. Yksi ongelmista tekniikassa on ollut näyttöjen läpinäkymättömyys, mutta nyt ZTE on päässyt kuitenkin sellaiseen tulokseen, jossa näytönalainen kamera voidaan tuoda kuluttajamarkkinoille asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

ZTE on ratkaissut ongelman erityisellä näytön pinnoitteella, joka on erittäin läpinäkyvä ja päästää valoa sisään. 32 megapikselin selfiekameralla on myös oma piirinsä, joka säätelee eri skenaarioiden valon määrää. ZTE on myös joutunut muuttamaan näytön pikseleiden järjestystä kameran yläpuolella, mutta ZTE kertoo, ettei tämä olisi kovin hyvin havaittavissa verrattuna muuhun näyttöön. Etukameraa varten on tehty myös täysin uusia kuvankäsittelyalgoritmeja, jotka optimoivat kuvien selkeyttä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista Axon 20 5G -puhelimessa on vastaamassa keskihintaluokkaan suunnattu Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 6 tai 8 gigatavua sisäistä tallennustilaa versiosta riippuen. Puhelin tukee luonnollisesti myös 5G-yhteyksiä NSA- ja SA -verkoissa. Sisäistä tallennustilaa ZTE on laitteeseen asettanut 128 tai 256 gigatavua, mutta mukana on myös muistikorttipaikka.

Takaosan neloiskamera koostuu 64 megapikselin pääkamerasta, 8 megapikselin ultralaajakulmakamerasta, 2 megapikselin makrokamerasta sekä 2 megapikselin syvyysterävyyskamerasta. Akunkesto on 4220 milliampeeritunnin varassa ja sitä ladataan jopa 30 watin pikalatauksella USB-C-tyypin liittimen kautta. Käyttöjärjestelmäksi ZTE on kertonut Android 10, jossa on Mi Favor 10.5 -käyttöliittymä.

Kiinassa Axon 20 5G on tulossa saataville neljässä värissä, jotka ovat musta, oranssi, sininen ja violetti. Myynti alkaa 10. syyskuuta ja hintaa 6 + 128 gigatavun versiolla on 2198 juania. Suoraan muutettuna hinta olisi 270 euroa. Toistaiseksi globaalista saatavuudesta ei ole mitään tietoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

ZTE Axon 20 5G tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,92 tuumaa, OLED, Full HD+ -tarkkuus (2460 x 1080), 20,5:9-kuvasuhde, 90 Hz
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 765G (integroitu 5G-modeemi)
 • RAM-muisti: 6 tai 8 gigatavua
 • Tallennustila: 128 tai 256 gigatavua + muistikorttipaikka max 2Tt
 • Käyttöjärjestelmä: Android 10 (MiFavor 10.5)
 • Takakamera: 64 MP pääkamera (f/1.8) + 8 MP ultralaajakulma (120 asteen kuvakenttä) + 2 MP makrokamera + 2 MP syvyyskamera
 • Etukamera: 32 MP (näytönalainen)
 • Akku: 4220 mAh + 30 watin pikalataus (QC4+)
 • Muuta: USB-C, näytönalainen sormenjälkilukija
 • Mitat: 172,1 x 77,9 x 7,98 mm
 • Paino: 198 grammaa
 • Värit: Musta, oranssi, sininen ja violetti

Lähde: ZTE Axon 20 5G -tuotesivu (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen