AndroidYleinen

Älä käytä tätä taustakuvaa Android-puhelimessasi – saattaa sekoittaa koko laitteen

Tämä taustakuva tuottaa ongelmia Android-puhelimissa. / Kuva: 9to5google.com

Tänään netissä on pyörinyt tieto, jonka mukaan yksi kuva saattaa rikkoa Android-puhelimia, jos sen asettaa laitteen taustakuvaksi. Ongelman syystä ei ole toistaiseksi tietoa, mutta se aiheuttaa ongelmia erityisesti Samsungin ja Googlen puhelimissa.

Twitterissä vuodoistaan tunnettu käyttäjä Ice Universe on kertonut, että yksi taustakuva saattaa rikkoa Samsung-puhelimen, mutta myös muita Android-puhelimia. Kun taustakuva asetetaan Android-puhelimeen, niin se yksinkertaisesti tekee puhelimesta käyttökelvottoman. Onneksi ongelmaan on monta ratkaisua ja sen voi korjata yksinkertaisilla menetelmillä, eli tiedoston poistolla tai puhelimen tehdasasetuksille palauttamalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi ei ole täysin selvää, miksi tämä yksi kuva aiheuttaa ongelmia joissakin Android-puhelimissa. Laitteissa joihin taustakuva on laitettu, rupeaa näyttö jatkuvasti menemään päälle ja pois. Puhelimen uudelleen käynnistäminen ei korjaa ongelmaa, vaan aina käynnistyksen yhteydessä ongelma palaa. Kyseisen taustakuvan asettamista puhelimeen ei siis kannata kokeilla, sillä se suurella todennäköisyydellä sekoittaa suurimman osan Android-puhelimista.

Raporttien mukaan jotkin puhelimet ovat silti immuuneja ongelmalle, sillä käyttäjät ovat raportoineet muun muassa, ettei OnePlussan tai Huawein puhelimissa taustakuva aiheuta mitään ongelmia. Raporttien mukaan muun muassa Googlen Pixel-puhelimet ja monet Samsungin puhelimet menevät ainakin sekaisin taustakuvasta.

Alapuolella olevalla videolla näytetään kuinka taustakuva tuottaa ongelmia muun muassa Pixel 2 -puhelimella.

PÄIVITYS: Taustakuvan kanssa ongelman aiheuttaa todennäköisesti kuvassa oleva RGB-väripaletti, kun yleensä Android käyttää sRGB-väripalettia. Alapuolella on Twitteristä poimittu kattava selvitys, mistä ongelma yksinkertaisesti johtuu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Twitter (Ice Universe), 9to5google.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

3 Kommenttia

  1. Eikö se nyt ole yksi ja sama, millä keinolla ihminen houkutellaan lataamaan jokin muka ohjelma, kuva-tiedosto yms. laitteelleensa, kun mukaan voi ujuttaa haittaohjelmiston?
    Mikä uutinen tuo on … kuuleeko toimitus, että haittaohjelmat loppuvat yhteen ladattavissa olevaan kuvaan?
    JUTTUA TYHJÄSTÄ. TESTAITTE SEN SIJAN, MIKÄ
    TSI MITKÄ TIETOTURVAOHJELMISTOISTA, YLEISIMPINÄ MAKSUTTOMISTA JA MAKSULLISISTA, ESTÄÄ ASENTAMASTA TAI VAROITTAA ASENTATAMASTA KOKO OHJELMISTOA!

  2. Virpi hyvä. Kyseessä on kuva. Hyvää päivänjatkoa

  3. Kysehän ei ole haittaohjelmistosta vaan väärästä väripaletista.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android