YleinenZTE

ZTE patentoi varsin mielenkiintoisen taittuvanäyttöisen älypuhelimen

ZTE on patentoinut varsin erikoiseen tyylin toteutetun taittuvanäyttöisen älypuhelimen. Patentti on löydetty CNIPA-tietokannasta, joka on lyhenne siis Kiinan patenttitoimistosta, jonka nimi on kokonaisuudessaan China National Intellectual Property Administration. Patentti on julkaistu tietokannassa toukokuun lopulla ja se pitää sisällänsä myös luonnoskuvia laitteesta.

Mielenkiitoisen ZTE:n suunnittelemasta taittuvanäyttöisestä puhelimesta tekee se, että avattuna puhelin muistuttaa perinteistä älypuhelinta, mutta se pystytään taittamaan simpukkapuhelimen tavoin, mutta tällä kertaa toiseen suuntaan. Näyttö jää siis laitteen ulkopuolelle, eikä piiloudu sisäpuolelle. Patentin perusteella puhelimen yläreunassa olisi paksumpi kaistale, jossa on ainakin kaksoiskamera, ja kaksin kerroin taitettuna puhelin on paksumman kaistaleen paksuinen.

ZTE:n ratkaisussa puhelimessa olisi siis näyttö niin edessä kuin takanakin laitteen ollessa suljettuna. Avattuna näytöstä tulee pituussuunnassa suurempi, joka voisi muun muassa parantaa verkkosivujen selaamista, sillä nyt pystytään tarkastelemaan enemmän sisältöä näytöllä samanaikaisesti. Kuvien perusteella laitteen yläreunassa olisi mahdollisesti USB-C-tyypin latausliitin tai käynnistyspainike.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Valitettavasti kyseessä on toistaiseksi vain mielenkiintoinen patentti, eikä todellinen laite. Kuvissa nähtävää puhelinta ei välttämättä koskaan tulla ZTE:ltä näkemään, mutta toki ZTE voi yllättää ja julkaista jonkinlaisen taittuvanäyttöisen älypuhelimen tulevaisuudessa. Uusia taittuvanäyttöisiä älypuhelimia odotetaan toisen vuosipuoliskon aikana muun muassa Samsungilta, Motorolalta ja Huaweilta, mutta muiden laitevalmistajien suunnitelmista ei ole suuremmin tietoja.

Lähde: Letsgodigital.org (hollanniksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen