TCLYleinen

Alcatel 1 (2021)- ja Alcatel 1L Pro -puhelimet julki – molemmissa kevennetty Android 11 Go

TCL on julkaissut kaksi hyvin edullista älypuhelinta Alcatel-brändin alaisuudessa. Uutuuspuhelimet ovat Alcatel 1 (2021) sekä Alcatel 1L Pro. Puhelimet tarjoavat muun muassa kevennetyn Android 11 Go -käyttöjärjestelmän ja hinnat alkavat vain 59 eurosta.

Alcatel 1L Pro on hieman paremmin varusteltu laite, sillä se tarjoaa 6,1 tuuman HD+ -tasoisen näyttöpaneelin, jossa on 19,5:9-kuvasuhde sekä etukameraa varten tehty pisaralovi. Tehoista on vastaamassa edeltäjäänsä ”nopeampi” järjestelmäpiiri, mutta TCL ei ole kertonut mistä piiristä on kysymys. Puhelimeen on laitettu 2 gigatavua RAM-muistia sekä 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Alcatel 1L Prossa on myös muistikorttipaikka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimessa on kerrottu olevan 13 megapikselin pääkamera sekä 2 megapikselin tasoinen syvyyskamera. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 11 Go -versio, joka on kevennetty Android ja avaa sovellukset 20 prosenttia nopeammin kuin aikaisempi versio. TCL:n mukaan puhelin tulee tarjolle kahdessa värissä, jotka ovat harmaa Power Grey sekä sininen Twilight Blue. Alcatel 1L Pron kohdemarkkinat ovat Latinalainen Amerikka, Lähi-itä sekä Afrikka. Myynti alkaa syyskuussa 127 dollarin hintaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alcatel 1 (2021) on kaksikosta selvästi edullisempi, eikä pääse tarjoamaan suuria yllätyksiä. Puhelimessa on pieni 5 tuuman näyttöpaneeli, jossa on 480 x 960 pikselin tarkkuus ja 18:9-kuvasuhde. Tehoista on vastaamassa MediaTekin kehittämä MT6739-järjestelmäpiiri, joka takaa myös 4G-yhteydet. Alcatel 1 (2021) tarjoaa yhden gigatavun RAM-muistia sekä 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Mukana on myös tuki microSD-muistikortille aina 32 gigatavuun asti.

TCL on varustellut puhelimen myös yhdellä takaosan kameralla, jonka tarkkuus yltää 5 megapikseliin. Etuosassa on kerrottu olevan vaatimaton 2 megapikselin kamera selfiekuvaamista varten. Akunkesto Alcatel 1 (2021) -puhelimessa on 2000 milliampeeritunnin akun varassa, jota pystytään lataamaan 5 watin teholla micro-USB-liittimen kautta. Puhelimessa on myös Bluetooth 4.2, kuulokeliitin ja GPS.

Alcatel 1 (2021) on tulossa saataville kahdessa väriversiossa, jotka ovat musta Volcano Black sekä sininen AI Aqua. Hintaa on vain 59 euroa ja myynti alkaa Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa elokuussa 2021.

Lähde: TCL:n tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:TCL