Yleinen

Älypuhelimien toimitukset tippuivat koronaviruksen takia 37 miljoonalla

Tutkimusyhtiö Strategy Analytics on julkaissut raportin, joka kertoo karuja lukuja älypuhelimien toimituksista ympäri maailmaa helmikuulta 2020. Raportin mukaan älypuhelimia toimitettiin huomattavasti vähemmän kuin vuotta aikaisemmin ja yksi syy siihen on koronavirus.

Helmikuussa älypuhelimia toimitettiin yhteensä 61,8 miljoonaa kappaletta, joka on 38 prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Helmikuussa 2019 älypuhelimia toimitettiin huimat 99,2 miljoonaa kappaletta. Älypuhelimia toimitettiin siis 37,4 miljoonaa kappaletta vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suurin osa älypuhelinvalmistuksesta tapahtuu Kiinassa ja muun muassa koronavirus on vaikuttanut älypuhelimien valmistukseen ja toimitukseen tammikuusta lähtien. Lisäksi kuluttajat eivät olleet halukkaita ostamaan uusia laitteita fyysisistä kaupoista. Kiinassa koronavirus on saatu jo aisoihin, jonka takia valmistuskapasiteetti on elpymässä. Euroopassa koronavirus jyllää kuitenkin tällä hetkellä, jonka takia älypuhelimien toimituksien odotetaan pysyvän heikkona ainakin maaliskuun ajan.

”Huolimatta alustavista paranemismerkeistä Kiinassa odotamme, että älypuhelimien maailmanlaajuiset toimitukset pysyvät heikkoina maaliskuun 2020 ajan. Pelko koronaviruksesta on levinnyt Eurooppaan, Pohjois-Amerikkaan sekä muille alueille, jonka takia sadat miljoonat varakkaat kuluttajat ovat estyneet ostamasta uusia laitteita. Älypuhelinteollisuuden on työskenneltävä kovemmin kuin koskaan aikaisemmin lisätäkseen myyntiään tulevien viikkojen aikana.”, sanoi Strategy Analyticsin analyytikko Yiwen Wu.

Lähde: Strategy Analytics

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen