CounterpointYleinen

Älypuhelinmarkkina kasvoi globaalisti ensimmäistä kertaa vuosiin – Applella ennätysvuosi, Samsung jatkoi markkinajohtajana…

Samsung Galaxy Z Flip 3 ja Apple iPhone 13 Pro Max

Tutkimusyhtiö Counterpoint on julkaissut tänään yhteenvedon viime vuoden älypuhelinmarkkinasta globaalilla tasolla. Vuonna 2021 älypuhelinmarkkina kasvoi ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2017. Tutkimuksen mukaan älypuhelimia toimitettiin globaalisti 1,39 miljardia kappaletta, joka on 4 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Vaikka älypuhelimien toimitukset kasvoivat, niin markkinaa varjosti edelleen koronapandemia sekä komponenttipula. Erityisesti älypuhelimien toimitukset kasvoivat Latinalaisessa Amerikassa, Pohjois-Amerikassa ja Intiassa. Yhdysvalloissa kasvuun vaikutti vuoden alussa Applen ensimmäisten 5G-puhelimien vahva kysyntä. Kiinassa älypuhelinmarkkina oli kuitenkin laskussa, josta Counterpoint kertoi jo aikaisemmin tällä viikolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Counterpointin tiedot vuoden 2021 älypuhelinmarkkinasta.

Samsung toimitti vuonna 2021 yhteensä 271 miljoonaa puhelinta, joka on 6 prosenttia enemmän kuin vuonna 2020. Samsungin kasvu johtuu pääasiassa keskihintaluokan Galaxy A- ja Galaxy M -sarjojen kysynnän kasvusta. Samsungin kasvua kerrotaan rajoittaneen Applen ja kiinalaisten valmistajien kiristyvä kilpailu joillakin vahvoilla markkinoilla, kuten Intiassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

Applen älypuhelimien toimitukset globaalisti kasvoivat 18 prosenttia verrattuna vuotta aikaisempaan. Yhteensä iPhone-puhelimia toimitettiin 237,9 miljoonaa kappaletta, joka on iPhone 12 -puhelimien vahvan kysynnän ansiota. Applen kerrotaan kasvaneen avainmarkkinoilla, kuten Yhdysvalloissa, Kiinassa, Euroopassa ja Intiassa.

Xiaomin älypuhelimien toimitukset kasvoivat voimakkaasti jopa 31 prosentin verran, kun verrataan vuotta aikaisempaan. Xiaomi toimitti ennätyksellisen 190 miljoonaa älypuhelinta vuoden 2021 aikana. Suurin osa kasvusta nähtiin vuoden alkupuolella Intiassa, Kiinassa, Kaakkois-Aasiassa ja Euroopassa. Xiaomin toimitukset laskivat kolmannella neljänneksellä piiripulan takia, mutta toimitukset kasvoivat jälleen viimeisellä neljänneksellä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Oppo oli yksi parhainten kasvaneista älypuhelinvalmistajista, sillä sen toimitukset kasvoivat 28 prosenttia verrattuna vuotta aikaisempaan. Oppo toimitti yhteensä 143,2 miljoonaa älypuhelinta. Oppon kehitys pysyi vahvana Kiinassa vuoden alussa, mutta vuoden lopulla yritys kasvoi Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa. Oppon lukuihin kuuluu myös OnePlus. Myös Vivo kasvoi 21 prosenttia vuotta aikaisemmasta toimittaen 131,2 miljoonaa älypuhelinta.

Counterpoint on nostanut raportissaan esille myös muita älypuhelinvalmistajia. Muun muassa Motorolan kerrotaan olleen nopeinten kasvava älypuhelinvalmistaja 10 suurimman valmistajan joukossa. Motorola hyötyi LG:n katoamisesta Yhdysvaltojen markkinoilta. Motorola jatkoi vahvaa kasvua myös Latinalaisessa Amerikassa samalla kun yhtiön myynti elpyi Euroopassa.

Realme menestyi Intian kaltaisilla markkinoilla, mutta samalla se jatkoi laajentumistaan uusilla markkinoilla, kuten Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa. Huaweista irtautunut Honor toimi vuonna 2021 ensimmäistä kertaa täysin itsenäisesti, ja Counterpointin mukaan Honor pääsi 10 suurimman valmistajan joukkoon. Kiinassa Honor oli viime vuonna jo 5 suurimman valmistajan joukossa.

Lähde: Counterpoint

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Counterpoint