AppleYleinen

Analyytikko: Apple ongelmissa Kiinan koronarajoitusten keskellä – iPhone-tuotanto jäämässä rajusti tavoitteesta

Applen iPhone 14 Pro- ja iPhone 14 Pro Max -puhelimien tuotanto on tällä hetkellä rajusti alitehoinen, kertoo Applesta hyvin perillä oleva Ming-Chi Kuo. Tehtaiden vajaa kapasiteetti johtuu Kiinan koronapolitiikasta ja Applen alihankkijoiden työntekijöiden tympeistä oloista ja protesteista.

Kuo kertoo artikkelissaan, että Apple saa toimitettua vuoden viimeisen neljänneksen aikana noin 70-75 miljoonaa puhelinta, joten ennustetta on laskettu 20 prosentilla. Iphone 14 Pro -puhelimien kokonaistoimitukset vuoden viimeisen neljänneksen aikana ovat Kuon arvioiden mukaan 15-20 miljoonaa kappaletta odotettua pienemmät.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Applen Zhengzhoun tehtaan tuotantokapasiteetti on marraskuun aikana pyörinyt noin 20 prosentin teholla maksimikapasiteetista. Joulukuun aikana Kuo odottaa kapasiteetin paranevan 30-40 prosenttiin kokonaiskapasiteetista. Applen puhelimia kokoava Foxconn on antanut iPhone 14 Pro- ja Pro Max -tilauksista noin 10 prosenttia Pegatronille ja Luxshare ICT:lle. Massatoimitukset näistä yrityksistä tapahtuvat kuitenkin vasta joulukuun loppupuolella.

Esimerkiksi Euroopassa tapahtuneiden iPhone-puhelimien hintojen nousun takia Applen saamat tuotot iPhone-puhelimista voivat Kuon mukaan jäädä 20-30 prosenttia tai enemmän ennusteista. Applen iPhone 14 Pro -sarjan toimitukset olivat neljännellä vuosineljänneksellä huomattavasti ennusteita alhaisemmat, kun komponenttivarastot ovat olleet normaalia suurempia useiden viikkojen ajan. Tämän seurauksena Applen tekemät tappiot voivat kasvaa 2023 ensimmäisellä puoliskolla entisestään samalla, kun komponenttitoimitukset laskevat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuo veikkaa, että Foxconnin osuus iPhone-puhelimien kokoajana tulee vähenemään entisestään, koska Apple haluaa jatkossa välttää nykyisen kaltaisia pullonkauloja ja riskejä puhelimien tuotannossa. Puhelimien toimituksien vähenemiseen on varmasti vaikuttanut korkea inflaatio ja siitä johtuvat taloudellisen taantuman riskit.

Lähde: Medium

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple