XiaomiYleinen

Xiaomi 13 -puhelimien huominen julkaisu peruttiin – taustalla Kiinan entisen johtajan kuolema

Xiaomi kertoi aikaisemmin julkaisevansa Xiaomi 13 -sarjan huippupuhelimet kotimarkkinoillaan 1. joulukuuta järjestettävässä tilaisuudessa. Xiaomi on kuitenkin nyt ilmoittanut peruuttavansa tilaisuuden vain päivää ennen h-hetkeä.

Julkaisun peruuttamisesta on ilmoitettu Xiaomin virallisella Weibo-tilillä. Yhtiö pahoittelee Xiaomi 13 -sarjan puhelimien huomisen julkaisun peruuntumista. Xiaomi kuitenkin lupaa kertoa pian tarkempia tietoa, kun uusi julkaisupäivämäärä saadaan vahvistettua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi ei suoraan kerro syytä julkaisun peruuttamiselle, mutta taustalla voidaan olettaa olevan Kiinan entisen johtajan Jiang Zemin kuolema. Zeminin kerrotaan kuolleen keskiviikkona 96-vuotiaana. Hän toimi Kiinan presidenttinä vuodesta 1993 aina vuoteen 2003 asti.

Xiaomi 13 -sarjan odotettiin koostuvan aluksi Xiaomi 13- ja Xiaomi 13 Pro -puhelimista. Puhelimiin on tulossa muun muassa Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri, Leican kanssa yhteistyössä kehitetyt kamerat sekä monia muita lippulaivatason ratkaisuja. Puhelimet julkaistaan todennäköisesti lähiviikkojen aikana Kiinassa, mutta globaalia julkaisua odotetaan vasta ensi vuoden keväällä.

Lähde: Weibo (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi