AndroidOPPOXiaomiYleinen

Android 11 -beetaversio tulossa saataville myös valikoiduille Xiaomin ja Oppon puhelimille

Pian Googlen Android 11 -beetaversion julkaisun jälkeen muutamat valmistajat ovat ilmoittaneet tuovansa beetaversion saataville myös omille puhelimilleen. Aikaisemmin muun muassa OnePlus antoi mahdollisuuden Android 10 -kehittäjäversion lataamiseen yhtiön tuoreimmille OnePlus 8- ja OnePlus 8 Pro -puhelimille. OnePlussan lisäksi myös Xiaomi ja OPPO ovat ilmoittaneet pian tuovansa tarjolle Android 11 -beetaversion.

OPPO tuo uuden Android 11:n aluksi ladattavaksi OPPO Find X2- ja OPPO Find X2 Pro -älypuhelimille. OPPO:n mukaan beetaversion mukana tulee myös yhtiön oma ColorOS-käyttöliittymä, joka on jopa yllättävää, sillä aikaisempina vuosina valmistajat ovat tarjonneet beetaversioissa varsin puhtaan Android-kokemuksen. OPPO:n mukaan uusi käyttöjärjestelmä on tarkoitus tuoda tarjolle kesäkuun aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi tuo Android 11 -beetaversion saataville halukkaille aluksi Xiaomi Mi 10- ja Mi 10 Pro -älypuhelimille. Xiaomin mukaan ensimmäinen beetaversio on saatavilla pian, mutta tarkkaa aikataulua sille ei annettu. Lisäksi on ilmoitettu, että yhtiön tuorein Poco F2 Pro -älypuhelin tulisi saamaan vastaavan beetaversion pian, mutta myöskään sille ei annettu kovin tarkkaa aikataulua. Xiaomin ja Pocon puhelimien beetaversion päällä odotetaan hyrräävän MIUI-käyttöliittymä.

Android 11 -versiossa Google on panostanut erityisesti ilmoitusnäkymään, pikavalintapalkin uusiin ominaisuuksiin, käyttöjärjestelmän yksityisyysasetuksiin sekä moniin muihin pienempiin asioihin. Virallinen ja viimeistelty Android 11 -versio pitäisi olla tulossa jakoon Q3 2020 aikana, jonka jälkeen sitä tullaan päivittämään myös vanhemmille Android-puhelimille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Lähde: Twitter (POCO), Twitter (MIUI), XDA Developers

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android