AndroidOnePlusYleinen

OnePlus 8 Pro- ja OnePlus 8 -puhelimet saivat Android 11 -beetaversion – mukana myös dual-SIM-tuki 5G-verkoissa

OnePlus on julkaissut Googlen eilen Pixel-puhelimille jakoon laittaman Android 11 -beetaversion yhtiön omille puhelimille, asiasta on kertonut muun muassa XDA Developers -sivusto. Kyseessä on OnePlussan oma Android 11 Developer Preview -ohjelma, jonka voi halukkaat ladata omiin puhelimiinsa, mutta se on tietysti suunnattu vain kehittäjille.

Koska kyseessä ei ole vielä lähellekään kuluttajille myöhemmin tänä vuonna saapuva versio, vaan kyse on kehittäjäversiosta, niin mukana on myös lukuisia erilaisia bugeja. Android 11 -käyttöjärjestelmää ei kannata asentaa päivittäin käytössä olevaan OnePlus 8 -sarjan puhelimeen, sillä se pitää sisällänsä lukuisia ongelmia, jotka ovat listattuna muun muassa alapuolella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

  • Kaikki tiedot poistuvat, kun tämä Android 11 -versio asennettaan
  • Kasvojentunnistus ei toimi
  • Google Assistantin ”Ok Google” -komento ei toimi
  • Videopuhelut eivät toimi
  • Käyttöliittymä ei ole viimeistelty
  • Jotkin sovellukset eivät toimi odotetulla tavalla
  • Ongelmia järjestelmän vakaudessa

Android 11 -käyttöjärjestelmä tuo paljon uudistuksia muun muassa ilmoitusnäkymään, pikavalintoihin, asetuksiin sekä yksityisyyteen. OnePlussan puhelimilla Android 11 -kehittäjäversion päällä on myöskin yhtiön oma OxygenOS-käyttöliittymä, joten kaikki puhtaan Androidin ominaisuudet eivät välttämättä ole vielä täysin yhteensopivia OxygenOS-käyttöliittymän kanssa. OnePlus 8- ja OnePlus 8 Pro -puhelimilla Android 11 -kehittäjäversio tuo mukanaan myös tähän asti puuttuneen dual-SIM-tuen 5G-verkoissa. Aikaisemmin OnePlus 8 -puhelimissa on toiminut vain 4G+4G-yhteydet, mutta nyt kehittäjäversiossa on myös 5G+4G-tuki.

Lisätietoja sekä Android 11 -kehittäjäversion latauslinkit löytyvät muun muassa OnePlussan sivuilta sekä XDA Developers -sivustolta. Googlen Pixel-puhelimille Android 11 -beetaversio tuli tarjolle jo eilen, jonka lisäksi myös OPPO ja Xiaomi ovat ilmoittaneet tuovansa beetaversion pian saataville muutamille uusille puhelimilleen.

Lähde: XDA Developers, OnePlussan sivut

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android