SonyYleinen

Android 13 -päivitys nyt saatavilla Sony Xperia 5 IV -puhelimelle Suomessa

Sony Xperia 5 IV

Sony on aloittanut jo aikaisemmin marraskuussa Android 13 -päivityksen jakelun Xperia 1 IV -älypuhelimelle, mutta nyt kuukausi myöhemmin samainen päivitys on saatu myös Xperia 5 IV -puhelimelle Suomessa. Uutuuspäivitys tuo mukanaan paljon uusia ominaisuuksia.

Xperia 1 IV -puhelimessa päivityksen versionumero on 64.1.A.0.857 ja kokoa sillä on 930 megatavun verran. Päivitystä saatetaan edelleen jakaa hieman porrastetusti, joten päivityksen saatavuus kannattaa tarkistaa tasaisin väliajoin. Päivityksen saatavuuden omalle puhelimelle voi tarkistaa menevällä: Asetukset > Järjestelmä > Ohjelmistopäivitys.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sony on myös itse ilmoittanut muutamista päivityksen mukana tulevista tärkeimmistä uudistuksista Xperia-puhelimille. Sony luottaa pääasiassa puhtaaseen Androidiin, mutta mukaan on saatu nyt tärkeitä parannuksia. Sonyn mukaan uuden version mukautettavuus ja viihdevaihtoehdot vastaavat nykypäivän tarpeita ja käytettävyysstandardeja entistä paremmin.

Käyttäjät voivat muokata sovelluskuvakkeiden väriteemaa teeman mukaiseksi. Uudesta Pika-asetukset-valikosta voi helposti avata QR-koodinlukijan ja sulkea käynnissä olevat sovellukset, joita ei käytä. Eri sovelluksia voi tarvittaessa käyttää eri kielillä. Xperia-puhelimet saavat myös Bluetooth LE Audio -ominaisuuden, jonka avulla voi jakaa ääntä yhdellä kertaa useammalle laitteelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ulkoinen näyttö -sovelluksen uusi live-suoratoisto-ominaisuus tehostaa Xperia-laitteen viihdeominaisuuksia. Aikaisemmissa Android-versioissa Xperia-laitetta pystyi käyttämään etsimenä yhdistämällä sen yhteensopivaan kameraan Ulkoinen näyttö -sovelluksen kautta. Live-suoratoisto-ominaisuuden avulla voi kuvata laadukasta videokuvaa yhteensopivalla kameralla, ja sen voi myös jakaa livenä suoratoistopalveluun.

Tarkemmin Android 13 -päivityksen uudistuksiin voi tutustua aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony