SonyYleinen

Android 13 -päivitys saatavilla nyt laajasti Sony Xperia 1 III-, Xperia 5 III- ja Xperia PRO-I -puhelimille Suomessa

Sony Xperia 1 III

Sony on aloittanut Android 13 -päivityksen jakelun jo aikaisemmin Xperia 1 IV– ja Xperia 5 IV -puhelimille, mutta nyt jakelu on käynnistynyt Suomessakin vanhemmille malleille. Sony tarjoaa päivitystä kerralla kolmelle puhelimelle, jotka ovat Xperia 1 III, Xperia 5 III sekä Xperia PRO-I.

Xperia 1 III -puhelimessa päivityksen versionumero on 64.2.A.0.382, Xperia 5 III -puhelimessa se on numeroltaan 61.2.A.0.381 sekä Xperia PRO-I -puhelimessa vastaavasti 61.2.F.0.147. Kaikille puhelimille kyseessä on noin 900 megatavun kokoinen päivitys, joten se on melko kookas.

Päivityksen saatavuuden omalle puhelimelle voi tarkistaa menemällä: Asetukset > Järjestelmä > Ohjelmistopäivitys.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sony on myös itse ilmoittanut muutamista päivityksen mukana tulevista tärkeimmistä uudistuksista Xperia-puhelimille. Sony luottaa pääasiassa puhtaaseen Androidiin, mutta mukaan on saatu nyt tärkeitä parannuksia. Sonyn mukaan uuden version mukautettavuus ja viihdevaihtoehdot vastaavat nykypäivän tarpeita ja käytettävyysstandardeja entistä paremmin.

Käyttäjät voivat muokata sovelluskuvakkeiden väriteemaa teeman mukaiseksi. Uudesta Pika-asetukset-valikosta voi helposti avata QR-koodinlukijan ja sulkea käynnissä olevat sovellukset, joita ei käytä. Eri sovelluksia voi tarvittaessa käyttää eri kielillä. Xperia-puhelimet saavat myös Bluetooth LE Audio -ominaisuuden, jonka avulla voi jakaa ääntä yhdellä kertaa useammalle laitteelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ulkoinen näyttö -sovelluksen uusi live-suoratoisto-ominaisuus tehostaa Xperia-laitteen viihdeominaisuuksia. Aikaisemmissa Android-versioissa Xperia-laitetta pystyi käyttämään etsimenä yhdistämällä sen yhteensopivaan kameraan Ulkoinen näyttö -sovelluksen kautta. Live-suoratoisto-ominaisuuden avulla voi kuvata laadukasta videokuvaa yhteensopivalla kameralla, ja sen voi myös jakaa livenä suoratoistopalveluun.

Tarkemmin Android 13 -päivityksen uudistuksiin voi tutustua aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony