GoogleYleinen

Android-laitteet tunnistavat jatkossa jos Applen laite vainoaa – AirTag-hälytykset käyttöön

Toukokuussa Google ilmoitti tekevänsä yhteistyötä Applen kanssa estääkseen ei-toivotun seurannan AirTag-seurantalaitteiden avulla. Google on nyt kertonut ottaneensa käyttöön tuntemattomien seurantalaitteiden hälytykset laitteissa, joissa on Android 6.0 tai sitä uudempi käyttöjärjestelmä.

Tällä hetkellä hälytykset toimivat vain Applen AirTagien kanssa, mutta Google kertoo tekevänsä yhteistyötä muidenkin seurantalaitteita valmistavien yrityksien kanssa laajentaakseen toiminnallisuutta ajan myötä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jos tuntematon Bluetooth-seurantalaite on erillään omistajastaan ja se matkustaa toisen henkilön matkassa, ymmärtää Android jatkossa ilmoittaa siitä. Kun puhelimeen tulevaa ilmoitusta napauttaa, niin seurantalaitteesta kerrotaan lisää ja kartasta pystyy tarkastelemaan paikkoja, joissa se on havaittu. Samalla pystyy myös toistamaan äänen seurantalaitteesta, jolla sen pystyy paikantamaan ilman että seurantalaitteen omistaja saa tietää.

Kun vie seurantalaitteen lähelle puhelimen takaosaa, siitä saattaa paljastua sarjanumero tai lisätietoja sen omistajasta, kuten puhelinnumeron neljä viimeistä numeroa. Lisäksi käyttäjät voivat poistaa seurannan kokonaan käytöstä, jolloin se estää laitteen omistajaa vastaanottamasta siitä tulevia sijaintipäivityksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi ominaisuus on tarkoitettu estämään vainoamista käyttämällä AirTagia tai vastaavia seurantalaitteita. Google on luonut myös manuaalisen skannausominaisuuden, jonka avulla voi tarkistaa ympäristö seurantalaitteiden varalta ilman, että tarvitsee odottaa hälytystä. Manuaalinen etsintä löytyy siirtymällä kohtaan: Asetukset > Turvallisuus ja hätätilanteet > Tuntemattomat seurantahälytykset.

Google on myös kertonut viivästyttävänsä Find My Device -paikannusverkostonsa käyttöönottoa, kunnes Apple ottaa käyttöön samanlaisia suojauksia iOS-käyttöjärjestelmässä. Yhtiön mukaan yhteisen ei-toivotun seurantahälytyksen määrittelyn pitäisi valmistua tämän vuoden loppuun mennessä, minkä jälkeen Find My Device -verkosto otetaan käyttöön.

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google