SamsungYleinen

Melkoinen sotku: Google Walletin käyttö estetty Galaxy Z Flip 5 -puhelimen kansinäytöllä – vai onko sittenkään?

Samsung Galaxy Z Flip 5

Samsungin uuden sukupolven taittuvanäyttöiset älypuhelimet esiteltiin tällä viikolla, joista Galaxy Z Flip 5 sai suurimman uudistuksen kansinäyttöönsä. Kyseessä on 3,4 tuuman kokoinen näyttö, joka on selvästi suurempi kuin edeltäjän 1,9 tuuman näyttö.

Vaikka näyttö on suurentunut, niin siitä ei ole onnistuttu tekemään juurikaan käytännöllisempää. Näytöllä ei esimerkiksi oletusarvoisesti pysty avaamaan kaikkia sovelluksia, kuten esimerkiksi Motorolan uusimmassa Razr 40 Ultrassa. Yksi erikoisuuksista on se, että puhelimessa ei voi käyttää Google Wallet -sovellusta ilman suuremman näytön avaamista käyttöön.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Eri sovelluksia voidaan käyttää kansinäytössä erikseen asennettavan Good Lock -sovelluksen kautta. Kansinäytölle voidaan lisätä esimerkiksi Google Wallet -sovellus, mutta Galaxy Z Flip 5 ei kuitenkaan anna käyttää sovellusta kansinäytöllä, vaan pyytää käyttäjää avaamaan suuremman näytön.

Vastaavasti samainen Google Wallet -sovellus voidaan kuitenkin avata ja käyttää esimerkiksi Motorola Razr 40 Ultrassa. Samalla mobiilimaksaminen kaupan kassalla onnistuu Google Paylla avaamatta laitteen suurempaa näyttöä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motorola kertoi oman puhelimen julkaisun aikaan, että Google on tehnyt sovellukseen oman rajoitteensa. Google Payn kerrottiin toimivan puhelimissa, joissa on 3,5 tuuman näyttöpaneeli ja Samsungilla on vain 3,4 tuuman näyttö. Motorola Razr 40 Ultrassa on 3,6 tuuman kokoinen näyttö. Samsung ei siis näyttäisi tätä rajoitusta täyttävän uutuuspuhelimensa kanssa.

Samsungilla ei ole tähän itsellä mitään virallista kommenttia. SuomiMobiilissa tätä koitettiin Samsungilta varmistaa, mutta kukaan ei osannut vastata. Asiaan ei ole myöskään palattu kysymisen jälkeen. Samsung kuitenkin kehuskelee, että nyt uutena ominaisuutena tuettuna on Samsung Wallet kansinäytöllä, joten Samsung ei nähtävästi halua antaa Googlen tarjoamalle kilpailijalle mitään näkyvyyttä tuodakseen omaa palveluaan esille. Samsung Wallet sai hiljattain ensimmäiseksi pankkikumppanikseen Suomessa Nordean.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt tuoreimpien käyttäjäraporttien mukaan Google Pay toimii kuitenkin avaamatta Galaxy Z Flip 5 -puhelinta, vaikka mitään sovellusta ei olekaan. Normaalistikaan Google Pay ei tarvitse toimiakseen Google Wallet -sovelluksen avaamista erikseen.

Samsung ei ole vielä toimittanut SuomiMobiilin testattavaksi Galaxy Z Flip 5 -puhelinta, joten emme ole pystyneet tutkimaan Google Walletin ja Google Payn toimintaa puhelimella.


Lähde: 9to5google.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung