AppleYleinen

Apple tekemässä ikävän tempun – iPhone 15 -puhelimien USB-C-kaapelit käyttävät tuskallisen hidasta ratkaisua

Tältä odotetaan näyttävän tulevan iPhonen USB-C-kaapeli.

Apple tekee historiallisen muutoksen tämän vuoden iPhone 15 -puhelimissa, kun yhtiö tulee ottamaan käyttöön USB-C-liittimen. USB-C tarjoaa paljon etuja verrattuna Applen tutumpaan Lightning-liitäntään, mutta Apple ei ole nähtävästi hyödyntämässä sen mahdollisuuksia.

Vuotaja Majun Bu on kertonut, että iPhone 15 -puhelimien myyntipakkauksien mukana toimitettavat USB-C-kaapelit ovat rajoitettu vain USB 2.0 -tiedonsiirtonopeuteen, joka vastaa 480 Mbps:ää. Se tarkoittaa siirtonopeuden pysyvän samana kuin Lightning-liitännän aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tämä ratkaisu koskisi nähtävästi vain iPhone 15- ja iPhone 15 Plus -puhelimia, mutta raportit ovat povanneet iPhone 15 Pro -puhelimien tukevan suurempia USB-C-siirtonopeuksia. Analyytikko Ming-Chi Kuo on kertonut iPhone 15 Pro -mallien tukevan vähintään USB 3.2 -versiota tai Thunderbolt 3 -ratkaisua.

Apple hyödyntää iPad Prossa USB-C Thunderbolt -liitintä, jonka siirtonopeus on peräti 40 Gbps. Vastaavasti edullisemmissa iPadeissa on tutumpi 480 Mbps:n siirtonopeus. Jos Apple on todella tekemässä tällaisen toteutuksen, niin iPhone 15 Pro -puhelimet siirtävät tiedostoja selvästi nopeammin kuin iPhone 15 sekä iPhone 15 Plus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuotojen mukaan jokaisessa iPhone 15 -puhelimen myyntipakkauksessa on uusi punottu USB-C-kaapeli, joka on paksumpi sekä 50 prosenttia pidempi kuin nykyisten puhelimien mukana tuleva Lightning-kaapeli. Lisäksi kaapeleiden odotetaan olevan väritykseltään puhelimen mukaisia. Värejä ovat ainakin musta, valkoinen, keltainen, sininen sekä oranssi.

Applen odotetaan julkaisevan iPhone 15 -puhelimet syyskuun aikana.

Lähde: Macrumors.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple