AppleYleinen

Apple julkaisi iOS 16.0.2 -korjauspäivityksen iPhone-puhelimille – Korjaa iPhone 14 Pro -malleja vaivanneen kameraongelman

Apple on myöhään torstai-iltana laittanut jakoon iOS 16.0.2 -käyttöjärjestelmäpäivityksen. Kyseessä ei ole kovin suuri päivitys. Päivitys korjaa iPhone 14 Pro -malleja vaivanneen kamerabugin, jonka takia joillakin iPhone 14 Pro- tai 14 Pro Maxin omistajilla puhelimen kamera saattoi täristä ja täten ainakin hetkellisesti jopa vahingoittaa puhelimen kameraa.

Ongelma ilmeni niin Applen omassa kamerasovelluksessa kuin sosiaalisen median sovelluksissa, kuten TikTok, Instagram ja Snapchat. Uutisoimme SuomiMobiilissa ongelmasta aiemmin tällä viikolla. Voit halutessasi käydä lukemassa bugista tarkemmin täältä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toisena suurempana korjauksena päivityksessä korjataan kaikkia iOS 16 -päivityksen saaneita iPhone-puhelimia vaivannut bugi, joka liittyi iOS 16 -käyttöjärjestelmän uuteen kopioi ja liitä ominaisuuteen. Bugissa oli kyse siitä, että puhelin kysyi käyttäjältä jatkuvasti lupaa liittää esimerkiksi juuri kopioidun linkin johonkin toisaalle, vaikka käyttäjä oli jo aiemmin antanut sovellukselle pääsyn leikepöydälle.

Bugikorjauksen ovat päivityksen mukana saaneet VoiceOver-ominaisuuteen liittyvä bugi, jossa ominaisuus ei välttämättä toiminut puhelimen uudelleenkäynnistämisen jälkeen. Joitakin käyttäjiä oli myös vaivannut näyttöongelma, minkä johdosta iPhonen näyttö on saattanut olla laitetta asentaessa täysin pimeänä. Päivitys korjaa myös joitakin iPhone X-, XR- ja 11 -malleja vaivanneen ongelman, jossa puhelimiin vaihdetut näytöt eivät ottaneet kosketuksia vastaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple on parhaillaan työstämässä suurempaa iOS 16.1 -käyttöjärjestelmäpäivitystä, jonka mukana muun muassa myös iPhone XR-, 11-, 12 mini-, 13 mini -mallien omistajat saavat iOS 16 -käyttöjärjestelmän betatestauksen aikana saapuneet akunvarausprosentit näkyviin puhelimen akkupalkkiin, mikä ei ole tähän asti ollut mahdollista iPhone-puhelimissa joissa on ollut näyttölovi. Uusi iOS 16 -käyttöjärjestelmä on saatavilla iPhone 8- ja uudemmille iPhone-puhelimille. Voit tutustua iOS 16 -käyttöjärjestelmään täältä.

Päivityksen saatavuuden omalle iPhone-puhelimelle pystyy tarkistamaan menemällä: Asetukset > Yleiset > Ohjelmistopäivitys.

Lähde: 9To5Mac

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple