AppleYleinen

Apple vakuuttaa: iPhone 14 Pro- ja 14 Pro Max -puhelimissa ilmennyt kameraongelma korjattavissa ohjelmistopäivityksellä

iPhone 14 Pro

Applen uusissa iPhone 14 -sarjan älypuhelimissa on ilmennyt ensimmäisellä viikolla outo ongelma. Jotkut puhelimen ostaneet käyttäjät ovat kertoneet sosiaalisessa mediassa, että heidän iPhone 14 Pro- ja 14 Pro Max -puhelimien kamera tärisee kuvatessa.

Ongelma koskee MacRumors-sivuston mukaan Pro-mallien pää- sekä laajakulmakameraa. Apple kertoo olevansa ongelmasta tietoinen ja yhtiön mukaan kyseessä on ohjelmistoon liittyvä ongelma, joka korjaantuu ensi viikolla julkaistavalla uudella iOS 16 -käyttöjärjestelmäpäivityksellä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

YouTubeen videoita tekevä Luke Miani julkaisi Twitter-tilillään videon ongelmasta. Videolla käy ilmi, että puhelimen linsseistä kuuluu selvä ääni silloin, kun linssi tärisee. Ongelma toistuu muutamissa kolmannen osapuolen sosiaalisen median sovelluksissa.

Twiitissä ongelma ilmenee esimerkiksi Snapchat-sovelluksessa. Ongelmaa on havaittu myös TikTokissa ja Instagramissa. Lisäksi Miani kertoo, että tärinä on aiheuttanut ongelmia myös Applen omassa kamerasovelluksessa, sillä ongelman alkamisen jälkeen iPhonen pääkamera ei kyennyt tarkentamaan samalla tavalla, kuin aiemmin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Miani kertoo vieneensä iPhonen takaisin Apple-kauppaan ja saaneensa viallisen laitteen tilalle uuden vastaavan iPhone 14 Pro Max -puhelimen. Hän ei kuitenkaan osannut sanoa vaurioittiko ongelma lopullisesti kyseisen iPhonen kameraa, vai olisiko se toiminut ensi viikolla julkistettavan uuden käyttöjärjestelmäpäivityksen myötä normaalisti.

Toistaiseksi Apple itse ei ole kommentoinut ongelman syytä, vaikka syy on heillä mitä ilmeisemmin tiedossa. Ongelma koskee ainoastaan iPhone 14 Pro- ja 14 Pro Max -puhelimia, joten iPhone 14- tai 14 Plus -mallin ostaneet eivät kyseistä kameraongelmaa tule kohtaamaan.

Lähde: MacRumors

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple