AppleYleinen

Apple julkaisi iOS 17.3 -käyttöjärjestelmäpäivityksen – mukana merkittävä turvaominaisuus

Apple on julkaissut iOS- sekä iPadOS 17.3 -käyttöjärjestelmäpäivitykset kaikkien saataville. Mac-tietokoneille Apple toi MacOS 14.3 Sonoma -päivityksen sekä Apple Watch -kelloille watchOS 10.3 -päivityksen. Apple TV päivittyi tvOS 17.3:lla ja HomePod-kaiuttimet Homepod 17.3 -versiolla. 

Merkittävin uudistus iOS-käyttäjärjestelmässä on uudenlainen varastetun laitteen suojaus, jonka tarkoituksena on antaa yksi turvallisuustaso lisää turvaamaan käyttäjää, mikäli puhelin päätyy vääriin käsiin.  

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi turvatoiminto on hyödyksi, mikäli varas tietää puhelimen pääsykoodin. Applen mukaan jatkossa moniin salasanalla suojattuihin paikkoihin päästäkseen puhelin pyytää mallista riippuen pääsykoodin sijaan joko Face ID -tunnistusta tai sormenjälkeä.    

Varastetun laitteen suojauksen ollessa päällä myös puhelimen tyhjentäminen tai tallennettujen maksutapojen käyttö edellyttävät biometristä tunnistautumista, mikäli käyttäjä on jossain muualla kuin laitteelle tallennetuissa tunnetuissa paikoissa, kuten kotona.  

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ominaisuus tuo käyttäjälle myös aikaviiveen, jonka aikana käyttäjä ei tunnettujen paikkojen ulkopuolella voi käyttää joitakin laitteen turvallisuuden kannalta oleellisia toimintoja. Esimerkiksi Apple ID -salasanan vaihtaminen varastetun laitteen suojauksen ollessa päällä on mahdollista vasta tunnin päästä toiminnon pyytämisestä. Samaten esimerkiksi uusien Touch- tai Face-ID-tietojen lisäämiseen on tunnin ajastus. 

Varastetun laitteen suojauksesta on varmasti hyötyä, sillä viimeisten vuosien aikana muun muassa Applen riesana ovat olleet ulkomailla yleistyneet tavat, joissa varkaat ovat ennen puhelimen varastamista urkkineet käyttäjän pääsykoodin. Tämän jälkeen varastetun puhelimen sekä pääsykoodin avulla varkaat voivat tehdä puhelimella kaiken mitä ikinä keksivätkään. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple toi päivityksen mukana Apple Music -sovellukseen uuden yhteissoittolistaominaisuuden, jonka avulla käyttäjät voivat luoda yhteisiä soittolistoja keskenään. Kaikki listalle osallisutvat käyttäjät voivat poistaa ja lisätä musiikkia yhteiselle listalle. Käyttäjät voivat myös reagoida toistensa lisäämiin biiseihin. 

Päivityksessä on mukana myös uusi Unity Blood -taustakuvakokoelma, AirPlay hotellihuoneessa sekä uudistetun takuuosion, josta näkee nykyisin kaikki käyttäjän Apple-laitteet eikä vain puhelimeen yhdistettyjä laitteita.  

WatchOS 10.3 -päivityksessä Apple Watchit saavat Blood Unity -teemaisen kellotaulun, joka tarjoaa iOS-päivityksen mukana tulleiden taustakuvien tavoin muutamia eri värejä kellotaululle.   

Uusin iOS 17.3 on mahdollista ladata tuettuihin iPhone-puhelimiin menemällä: Asetukset > Yleiset > Ohjelmistopäivitys.

Lähde: Apple

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple