AppleYleinen

Apple julkisti suuremman 15 tuuman MacBook Air -tietokoneen – hinnat alkavat 1649 eurosta

Apple on esitellyt tänään kehittäjille tarkoitetun WWDC 2023 -tapahtuman avauspuheenvuorossa uuden aikaisempaa suuremman 15 tuuman MacBook Air -tietokoneen.

MacBook Airissa hyödynnetään nyt 15,3 tuuman kokoista Liquid Retina -näyttöpaneelia, jossa kerrotaan olevan 5 millimetrin paksuiset kehykset. Applen mukaan näytössä on 500 nitin kirkkaus sekä tuki miljardille värille. Tarkkuus näytössä yltää 2560 x 1664 pikseliin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uutuustietokoneen mainostetaan olevan myös ”maailman ohuin 15 tuuman kannettava”. MacBook Air on 11,5 millimetriä paksu ja Applen mukaan laitteesta on pyritty tekemään kevyt ja kestävä. Uutuus on saatavilla neljässä väriversiossa, jotka ovat hopea, tähtivalkea, tähtiharmaa sekä keskiyö.

Suorituskyvystä on vastaamassa Applen oma M2-piiri. Keskusmuistia on 8 gigatavua sekä valittavissa on myös 16 ja 24 gigatavun versiot. Lisäksi perusversiossa on 512 gigatavua tallennustilaa, mutta valittavissa on myös 1 ja 2 teratavun versiot.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akunkesto on 18 tuntia elokuvien toistamiseksi Apple TV -sovelluksessa. MacBook Air tarjoaa 52,6 wattitunnin akun, ja sitä voidaan ladata 70 watin teholla. Apple on saanut tietokoneeseen tutun MagSafe-liitännän latausta varten, jonka lisäksi mukana on perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitin sekä kaksi USB-C Thunderbolt 4 -liitintä.

15 tuumaisessa MacBook Airissa on myös 1080p-tasoinen kamera, joka on suunnattu videopuheluita varten. Kolmen mikronin luvataan tarjoavan laadukkaan äänentallentamisen ja selkeän puheen puheluissa. Viihdekokemusta on parantamassa kuusi kaiutinta, jotka tarjoavat vakuuttavan tilaäänikokemuksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple on kertonut, että 15 tuuman MacBook Air tulee myyntiin 1649 euron lähtöhinnalla. Ennakkomyynti on alkanut tänään ja toimitukset alkavat ensi viikolla 13. kesäkuuta.

Lähde: Apple

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple