AppleYleinen

Apple päivitti Mac Studion M2-piireillä ja julkisti uudistetun Mac Pro -tietokoneen tehokkaalla M2 Ultra -piirillä

Uudet Mac Studio ja Mac Pro

Apple esitteli 15 tuuman kokoisen MacBook Airin rinnalla myös todellisille ammattilaisille suunnattuja uutuuksia. Päivityksen ensimmäisen kerran sai Mac Studio ja samalla esiteltiin uudistettu Mac Pro. Molemmissa on tänään esitelty Apple M2 Ultra -piiri.

Uusi M2 Ultra on Applen tähän mennessä tehokkain piiri, ja se yhdistää kaksi M2 Max -piiriä. Applen mukaan kyseessä on piirien monsteri, jolle ei löydy haastajaa. CPU-suorituskyvyn pitäisi olla 20 prosenttia parempi ja myös GPU-suorituskyky on 30 prosenttia parempi kuin M1 Ultrassa. Applen mukaan myös Neural Engine on aikaisempaa 40 prosenttia nopeampi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple M2 Ultra

Apple päivitti vuonna 2022 julkaistun Mac Studion nyt uudella M2 Ultra -piirillä, mutta myös M2 Max -versiona. Applen mukaan M2 Max tarjoaa laitteelle 25 prosenttia paremman suorituskyvyn ja 50 prosenttia paremman grafiikkasuorituskyvyn verrattuna M1 Max -versioon. Laitteen M2 Ultra -version luvataan tarjoavan 3-kertaa paremman suorituskyvyn verrattuna M1 Ultra -versioon.

M2 Ultra tarjoaa tietokoneelle 24-ydintä, 76-ytimisen grafiikkaprosessorin sekä jopa 192 gigatavua RAM-muistia. Applen mukaan Mac Studiossa on nyt laaja valikoima liitäntämahdollisuuksia. Mukana on suuremman kaistanleveyden tarjoava HDMI, joka mahdollistaa jopa 8K-resoluution ja 240 hertsin kuvanopeuden. M2 Ultra -version kerrotaan tukevan jopa kuutta Pro Display XRD -näyttöä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple Mac Studio

M2 Max -piirillä varusteltu versio on saatavilla 30- ja 38-ytimisellä näytönohjaimella ja M2 Ultra -piirillä 60- tai 76-ytimisellä näytönohjaimella. Piiristä riippuen tarjolla on 32, 64, 96, 128 tai 192 gigatavua RAM-muistia sekä 512 gigatavua, 1, 2, 4 ja 8 teratavua SSD-tallennustilaa.

Mac Studio tarjoilee myös Wi-Fi 6E -yhteyden sekä Bluetooth 5.3 -yhteyden. Apple on saanut mukaan neljä Thunderbolt 4 -porttia, 10 gigabitin Ethernet-portin, HDMI-portin ja kaksi USB-A-porttia. Laitteessa on edessä kaksi USB-C-liitintä sekä SD-korttipaikka esimerkiksi videoiden ja valokuvien tuomiseksi.

Mac Studio on saatavilla M2 Max -versiossa 2449 euron lähtöhinnalla sekä M2 Ultra -versiossa 4899 euron lähtöhinnalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple Mac Pro

Apple on uudistanut myös Mac Pron, jossa on nyt ensimmäistä kertaa Applen oma piiri. Käytössä on tietysti uusin ja tehokkain M2 Ultra, ja mukana on myös PCIe-laajennustuki. Mac Prossa on seitsemän PCIe-laajennuspaikkaa, joista kuusi tukevat Gen 4 -versiota.

Mac Pro on valittavissa 60- tai 76-ytimisellä näytönohjaimella, 64, 128 tai 192 gigatavun RAM-muistilla sekä 1, 2, 4 tai 8 teratavun SSD-muistilla.

Tietokoneessa on kahdeksan sisäänrakennettua Thunderbolt 4 -porttia, joista kuusi on takaosassa ja kaksi yläosassa. Mukana on myös kolme USB-A-porttia, kaksi suuremman kaistanleveyden HDMI-porttia, kaksi 10 gigabitin Ethernet-porttia sekä kuulokeliitäntä. Laite tukee kuutta Pro Display XDR -näyttöä sekä Wi-Fi 6E- sekä Bluetooth 5.3 -yhteyksiä.

Mac Pro on saatavilla ennakkotilattavaksi tästä päivästä lähtien pystysuuntaisena ”torni-versiona” tai vaakasuuntaisena ”räkki-versiona”. Tornin hinnat alkavat 8499 eurosta ja räkin hinnat alkavat 9199 eurosta. Toimitukset alkavat 13. kesäkuuta.

Lähde: Apple 1, 2

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple