AppleYleinen

Apple julkisti ”Tap to Pay” -ominaisuuden – mahdollistaa lähimaksujen vastaanottamisen iPhonella

Apple ”Tap to Pay” -ominaisuuden avulla puhelinta voi käyttää maksupäätteenä. / Kuva: Apple

Apple on julkistanut uuden ”Tap to Pay” -ominaisuuden yhtiön iPhone-puhelimille, joka helpottaa kauppiaita vastaanottamaan lähimaksuja puhelimilla. Applen mukaan uusi palvelu tulee käyttöön ensiksi Yhdysvalloissa myöhemmin tämän vuoden aikana.

Ominaisuus esitellään aluksi iOS-käyttöjärjestelmän beetaversiossa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana ja se tukee Apple Payta iPhone-puhelimissa sekä Apple Watch -älykelloissa. Lisäksi ”Tap to Pay” tukee lähimaksua tukevia luotto- ja pankkikortteja sekä muita digitaalisia lompakoita ilman mitään ylimääräisiä lisäpalveluita. Applen mukaan palvelu toimii suosittujen maksuverkostojen kanssa, joita ovat muun muassa Visa, Mastercard sekä American Express.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tap to Pay, eli niin sanottu napauttamalla maksaminen on saatavilla maksualustoille sekä kehittäjille integroitavaksi sovelluksiinsa. Applen mukaan Stripe tulee olemaan ensimmäinen alusta, joka tukee uutta ominaisuutta tänä keväänä. Apple on lisäksi kertonut, että Tap to Pay vaatii toimiakseen iPhone XS:n tai sitä uudemman laitteen, ja sitä varten on ladattava erillinen sovellus.

Apple ”Tap to Pay” -ominaisuuden avulla puhelinta voi käyttää maksupäätteenä. / Kuva: Apple

”Yhä useammat kuluttajat maksavat digitaalisilla lompakoilla ja luottokorteilla, joten iPhonen Tap to Pay tarjoaa yrityksille turvallisen, yksityisen ja helpon tavan hyväksyä lähimaksuja ja avata uusia kokemuksia iPhonen tehon, turvallisuuden ja mukavuuden avulla”, kertoi Apple Payn ja Apple Walletin varajohtaja Jennifer Bailey.

Kun asennusprosessi on tehty kauppiaan toimesta, niin omistajat voivat vastaanottaa NFC-maksuja yksinkertaisesti sillä, että asiakas napauttaa puhelinta, digitaalista lompakkoa tai luottokorttia puhelimeen. Tap to Pay käyttää samaa maksutietojen suojausta kuin Apple Pay, joka luo yksilölliset tapahtumatunnukset joka kerta, kun käyttäjä tekee ostoksen.

Lähde: Apple

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple