ElisaYleinen

Elisan 5G-verkko laajeni Teuvalle – saatavilla jo 155 paikkakunnalla Suomessa

Elisan logo

Elisan 5G-verkko on avautunut Etelä-Pohjanmaalla Teuvalle. Kaikkiaan Elisan 5G-verkko on saatavilla nyt jo 155 paikkakunnalla Suomessa. Valtakunnallisesti Elisan 5G-verkon alueella asuu jo yli 4 miljoonaa suomalaista. Eilen 5G-verkko avautui myös Oulaisiin.

5G-verkko avautuu Teuvalla heti usealle eri alueelle ympäri kuntaa: keskustaan, Rasiin ja Äystönmäelle.

”Elisan 5G-verkon laajeneminen Pohjanmaalla jatkuu, ja nyt Teuvan asukkaat pääsevät hyötymään entistä luotettavammista ja nopeammista verkkoyhteyksistä. Koronapandemian ja sen seurauksena lisääntyneen etätyön myötä suomalaiset ovat ottaneet ison loikan digitaalisten palvelujen käytössä. Tämä näkyy kasvaneena mobiilidatan käyttönä ympäri Suomea, ja 5G-verkko vastaa tähän kasvaneeseen verkon kapasiteetin ja nopeuden tarpeeseen”, kertoo Elisan Pohjanmaan aluejohtaja Niklas Granholm.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Teuva on yrittäjähenkinen ja vireä kunta, ja luotettavat tietoliikenneyhteydet ovat yksi kunnan elinvoimaisuutta tukeva tekijä. Digitalisaation myötä entistä useampi kuntalainen ja yrittäjä hyödyntää arjessaan digitaalisia palveluja, ja 5G-verkon avulla on mahdollista saada lisää sujuvuutta näiden käyttöön”, sanoo Teuvan kunnanjohtaja Veli Nummela.

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jonka ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa.

Teuvan ja muiden Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät Elisan sivuilta tämän linkin takaa.

Lähde: Elisan tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Elisa