AppleYleinen

Apple laittoi jakoon iPadOS 16.1 -päivityksen tuetuille iPad-tableteille – tällaisia uudistuksia se tarjoaa

Apple iPadOS 16

Apple on tänään laittanut jakoon iPadOS 16.1 -päivityksen tuetuille iPad-tableteille. Kyseessä on tableteille ensimmäinen iPadOS 16 -versio, sillä Apple on viivästyttänyt jakelun käynnistystä verrattuna iOS 16 -päivitykseen. Apple on nyt saanut iPadOS 16 -päivityksen valmiiksi.

Vanhimmat iPadOS 16.1 -päivityksen saavat laitteet ovat 5. sukupolven iPad, 5. sukupolven iPad mini, 3. sukupolven iPad Air sekä kaikki nykyiset iPad Pro -tabletit. Apple käyttää tänään julkaistuissa iPad-tableteissa jo oletusarvoisesti iPadOS 16 -versiota. Päivityksen saatavuuden omalle iPad-tabletille pystyy tarkistamaan menemällä: Asetukset > Yleiset > Ohjelmistopäivitys.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tuttuun tapaan Apple tarjoaa iPadOS 16 -versiossa pitkälti samoja ominaisuuksia kuin iOS 16 -versiossa, mutta luonnollisesti mukaan on saatu myös muutamia vain iPad-laitteille suunnattuja ominaisuuksia.

Yksi uutuuksista on Applen M1-järjestelmäpiiriin perustuville iPad-laitteille, joka kantaa nimeä Stage Manager. Kyseessä on uusi moniajokokemus, joka organisoi sovellukset ja ikkunat automaattisesti. Lisäksi sen avulla voi luoda päällekkäisiä erikokoisia ikkunoita yhdessä näkymässä, vetää ja pudottaa ikkunoita sivulta tai avata sovelluksia telakasta luoden sovellusryhmiä nopeampaa moniajoa varten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Stage Managerissa on myös tutki ulkoiselle näytölle jopa 6K resoluutiolla. Jos esimerkiksi iPad on yhdistettynä ulkoiseen näyttöön, voi avata peräti neljä sovellusta iPadin näytölle ja neljä sovellusta ulkoiselle näytölle.

IpadOS 16 pitää sisällään myös yhteistyösovelluksen, jonka avulla voi jakaa ja tehdä yhteistyötä paikasta riippumatta. Kyseessä on niin sanottu joustava kangas, joka tukee myös Apple Pencil -kosketusnäyttökynää. Lisäksi ominaisuus saa myöhemmin tänä vuonna tuen FaceTimelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jatkossa iPad-laitteilla sähköposti-sovellus mahdollistaa hetken aikaa viestien lähettämisen peruuttamisen ja sähköpostit voi myös ajoittaa lähtemään vasta tietyllä kellonlyömällä. Sovellus osaa myös ilmoittaa, jos liitettä tai vastaanottajaa ei ole asetettu. Lisäksi Apple on toteuttanut ominaisuuden, joka muistuttaa tietyistä viesteistä myöhemmin ja asettaa ne sähköpostien kärkeen.

Safari-selain tulee saamaan jaetut välilehtiryhmät, joiden avulla käyttäjät voivat tehdä paremmin yhteistyötä. Käyttäjät voivat myös jakaa kirjanmerkkejä ja aloittaa keskustelun muiden kanssa suoraan Safarista. Sää-sovellus saapuu myös iPadiin uudessa iPadOS 16 -versiossa ja Siri mahdollistaa automaattisesti pikatoimintojen suorittamisen, emojien asettamisen viesteihin ja se pystyy suorittamaan suuremman määrän pyyntöjä ilman internettiä.

Lähde: Apple

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple