AppleiOSYleinen

Applen uusi iOS 16.1 -päivitys nyt jaossa iPhone-puhelimille – tällaisia uutuuksia se tuo mukanaan

Apple on julkaissut uuden iOS 16.1 -käyttöjärjestelmäpäivityksen iPhone-puhelimille. Kyseessä on ensimmäinen hieman suurempi päivitys iOS 16 -käyttöjärjestelmän julkaisun jälkeen ja päivitys sisältää muutakin, kuin vain järjestelmänkorjauksia.

Apple iOS 16.1 -päivityksen uudistukset

Live-toiminnot: Apple esitteli kesäkuussa ”Live Activities” -toimintoa, joka tuo puhelimen lukitusruudulle tietoa reaaliaikaisista tapahtumista, kuten urheilusta ja Uber-kyydin etenemisestä. Ominaisuus on sovelluskehittäjän toimesta kytkettävä sovelluksissa päälle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akun varausprosentit tulee iOS 16.1 -käyttöjärjestelmäpäivityksen myötä myös iPhone XR-, 11-, 12 Mini- ja 13 Mini -puhelimille, kun alun perin kyseiset mallit olivat jostain syystä rajattu ominaisuuden ulkopuolelle. Apple on myös muuttanut kuvakkeen dynaamiseksi, eli palkki täyttyy ja tyhjenee sen mukaan, kuinka paljon akkua puhelimessa on. Alun perin vain varausprosentit muuttuivat palkissa.

Puhtaan energian lataus: Asetuksen tavoitteena on pienentää iPhonen hiilijalanjälkeä optimoimalla latausajat sellaisille ajankohdille, jolloin verkossa käytetään puhtaampia energianlähteitä. Ominaisuus on toistaiseksi saatavilla ainoastaan Yhdysvalloissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple Lompakko: Lompakko sovelluksen voi jatkossa poistaa, jos käyttäjä näin haluaa. Lompakko-sovelluksen poistaminen tarkoittaa luonnollisestikin sitä, että esimerkiksi Apple Pay -ominaisuus ei toimi Applen Lompakko -sovelluksen poistamisen jälkeen. Applen Lompakosta pystyy jatkossa jakamaan turvallisesti Viestit-sovelluksen tai WhatsAppin kautta esimerkiksi hotellihuoneen tai auton avaimen, mikäli auto tukee lukitsemista sekä sen avaamista iPhone-puhelimella.

Applen iCloudin jaettu kuvakirjasto: iCloud saa uudistuksen, jolla helpotetaan kuvien jakamista perheen kesken erillisen iCloud-kirjston avulla. Kirjastoon pääsee käsiksi korkeintaan kuusi jäsentä, jotka voivat katsella muiden kuvia ja jakaa kuvakirjastoon omia kuviaan. Käyttäjät voivat valita, miten ja mitä he haluavat kirjastoon jakaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koti: Applen Koti-sovellus saa uuden Matter-standardin, joka Applen mukaan helpottaa älykodin eri osa-alueiden toimintaa yhdessä ekosysteemissä.

Fitness+: Applen Fitness+ on nyt tuettuna iPhonella myös ilman Apple Watch -älykelloa.

Apple on lisännyt iOS 16.1 -käyttöjärjestelmään ominaisuuden, jolla iPhone 14 Pro -mallien dynaamisen saarekkeen tavoitettavuus helpottuu puhelinta yhdellä kädellä käytettäessä. Ominaisuus on valinnainen ja se on kytkettävä erikseen päälle menemällä kohtaan käyttöapu > kosketus > saavutettavuus.

Apple julkaisi tänään myös iPadOS 16.1 –päivityksen. Puhelimista iOS 16.1 päivitys on saatavilla iPhone 8- tai uudemmille iPhone-puhelimille. Päivityksen saatavuuden omalle iPhone-puhelimelle pystyy tarkistamaan menemällä: Asetukset > Yleiset > Ohjelmistopäivitys.

Lähde: Apple

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple