AppleYleinen

Apple leikkaa iPhone 14 -puhelimien tuotantoa – kysyntä jatkunut arvioitua heikompana

Apple iPhone 14 ja iPhone 14 Plus

Applen syyskuun alkupuolella julkaisemista puhelimista edullisemmat iPhone 14- ja 14 Plus -puhelimet eivät ole olleet kovinkaan suuri menestys. Pienet päivitykset edellisiin malleihin ja etenkin Euroopassa valtavasti kasvaneet hinnat ovat karkottaneet ostajia.

Bloomberg-sivusto kertoo, että iPhone 14- ja 14 Plus -mallien tuotantoa lasketaan noin kolmella miljoonalla kappaleella. Tämä tarkoittaa, että alkuperäisen 90 miljoonan kappaleen tuotantotavoitteen sijaan Apple tavoittelee 87 miljoonan yksikön valmistamista. Tiedot raporttiin on saatu ”asiasta perillä olevilta henkilöiltä”. Syynä kapasiteetin laskuun on yllämainittu kysynnän yliarviointi ja kasvaneet hinnat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple itse kertoi eilen 7. marraskuuta, että iPhone 14 Pro- ja 14 Pro Max -mallien tuotantokapasiteetti on pienentynyt Kiinan Zhengzhoussa käynnissä olevien koronarajoitusten takia. Tietojen mukaan Apple ei tällä hetkellä pysty vastaamaan Pro-mallien kysyntään halutulla tavalla. Bloombergin tietojen mukaan iPhone 14 Pro- ja 14 Pro Max -mallien kysyntä on edelleen vahvaa.

Lähde: Bloomberg

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple