HuaweiYleinen

Huawei: Uutta Kirin-järjestelmäpiiriä ei tulla näkemään ensi vuonna

Huawei Kirin 9000 julkaistiin vuonna 2020.

Huawei on kärsinyt Yhdysvaltojen asettamista rajoitteista ja kaupankäyntikielloista jo vajaan 4 vuoden ajan. Kiellot vaikuttavat Huawein liiketoimintaan merkittävästi niin ohjelmisto- kuin rautapuolellakin.

Aiemmin tänä vuonna liikkui huhuja siitä, että Huawei olisi kehittämä uutta Kirin-järjestelmäpiiriä ensi vuodelle. Kirin on Huawein itse kehittämä järjestelmäpiirimerkki, jotka tulivat aikanaan tunnetuiksi Huawein puhelimissa. Asiasta kertoi tuolloin muun muassa Huawei Central -niminen sivusto.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei on kuitenkin kumonnut raporteissa ja eri palveluissa alkaneet huhut uudesta järjestelmäpiiristä. Huawei ei tällä hetkellä oikeastaan voi löytää siruvalmistajaa, joka ei käyttäisi jollain tapaa yhdysvaltalaista teknologiaa. Tästä johtuen Huawei on luopunut aikeistaan kehitellä uutta Kirin-järjestelmäpiiriä.

Huawei on julkaissut sanktioiden aikana keskihintaluokkaan sijoittuvan Kirin 710A -järjestelmäpiirin, joka sekin on vuodelta 2020. Huawei on käyttänyt viime aikoina Qualcommin Snapdragon-järjestelmäpiirejä puhelimissaan, mutta Huawei saa käyttää Qualcommilta ainoastaan 4G-modeemilla varustettuja piirejä. Taiwanilaisen MediaTekin järjestelmäpiirien toimittaminen Huaweille on edelleen kokonaan kiellettyä.

Lähde: Weibo (kiinaksi)

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei