SamsungYleinen

Samsung Galaxy S21 -puhelimet saivat Android 13- ja One UI 5.0 -päivityksen nyt myös Suomessa

Samsung Galaxy S21 -sarjan puhelimet.

Samsung aloitti jo lokakuun lopulla Android 13 -päivitykset yhtiön tämän vuoden Galaxy S22 -sarjan lippulaivapuhelimille. Tällä viikolla Samsung on laajentanut päivitystä useille muille vanhemmille lippulaivapuhelimilleen Euroopassa ja nyt jakelu on alkanut myös Suomen markkinoilla Galaxy S21 -sarjan puhelimille.

Android 13- ja One UI 5.0 -päivitys on tällä viikolla tullut jakoon Euroopassa Galaxy S21- ja Galaxy S20 -sarjojen puhelimille, mutta myös Galaxy Note20 -sarjan puhelimille. Suomessa päivitys on jaossa toistaiseksi Galaxy S21-, Galaxy S21+- ja Galaxy S21 Ultra -puhelimille, mutta todennäköisesti lähipäivinä päivitykset laajenevat myös Galaxy S20- ja Galaxy Note20 -puhelimille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Android 13:n rinnalla Samsung tarjoaa päivityksessä Googlen 1. lokakuuta 2022 julkaisemat tietoturvakorjaukset. Päivityksen saatavuuden omalle puhelimelle voi tarkistaa menemällä: Asetukset > Ohjelmistopäivitys > Lataa ja asenna.

Android 13 on tämän vuoden suurin päivitys, joka tarjoaa useita parannuksia kustomointiin sekä yksityisyyteen. Jatkossa muun muassa sovellukset joutuvat pyytämään erikseen käyttäjää sallimaan ilmoitukset. Android 13:n jälkeen käyttäjien ei tarvitse antaa sovelluksille lupaa käyttää koko mediakirjastoa vain yhden kohteen jakamista varten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung tarjoaa monet uudet ratkaisut myös omassa One UI 5.0 -päivityksessä, mutta tällä kertaa Samsung on panostanut aikaisempaan parempiin personointiominaisuuksiin sekä parantanut toimivuutta yhdessä muiden Galaxy-laitteiden kanssa.

Uutuuspäivitys tuo mukanaan useita uusia ominaisuuksia ja muutoksia, joita ovat muun muassa uudet lukitusnäytön mukauttamisasetukset, laajennetut järjestelmän väripaletit, paremman käyttöoikeusilmoitukset, paremmat animaatiot sekä kehittyneemmät widgetit.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

One UI 5.0 tekee ilmoituksista aikaisempaa intuitiivisempia, ja ilmoituksien luvataan olevan nyt helpommin luettavissa yhdellä silmäyksellä. Tarjolla on myös paremmat vastaus- ja hylkäyspainikkeet puheluiden saapuessa. Lukitusnäyttöä voidaan muokata helposti vaihtamalla taustakuvaa, kellon tyyliä ja monia muita seikkoja yhdestä valikosta.

Käyttöliittymän ulkoasua voidaan myös muokata aikaisempaa monipuolisimmin. Esimerkiksi One UI 5:n widgetit sisältävät uusia vaihtoehtoja ja mahdollisuuden pitää aloitusnäyttösi siistinä uusien ”pinottujen widgetien” avulla. Uuden ominaisuuden avulla voi vetää ja pudottaa widgetejä päällekkäin, ja pyyhkäisemällä niitä voidaan selata pinottuja widgettejä.

Lisäksi päivityksen mukana kerrotaan tulevan ominaisuus, jolla voi helposti poimia tekstiä kuvista ja liittää sen muistiinpanoon. Käyttäjät voivat nyt myös hallita helpommin kaikkia puhelimeen yhdistettyjä laitteita uudessa Connected Devices -valikossa.

Samsung on pyrkinyt myös parantamaan tietoturvaa ja yksityisyyttä. Mukana on uusi tietoturva- ja yksityisyyshallintapaneeli, joka on suunniteltu Samsungin mukaan yksinkertaiseksi. Sen ansiosta nopealla vilkaisulla saa nopean yleiskatsauksen laitteen suojauksesta ja pysty löytämään ehdotuksia ja varoituksia tilasta riippuen. One UI 5.0 pitää sisällään myös uuden ilmoituksen Share Panel -näkymässä, joka varoittaa käyttäjää arkaluonteisten kuvien jakamisesta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung