AppleiOSYleinen

Apple lisäämässä iOS 18 -käyttöjärjestelmään Androidista tutun ominaisuuden

Apple tulee esittelemään kesäkuussa iOS 18 -käyttöjärjestelmän joka vuotisen WWDC-kehittäjätapahtuman yhteydessä. Tähän astisten vuotojen mukaan luvassa olisi “kaikkien aikojen suurin päivitys” iPhone-puhelimiin. 

Nyt tulevasta päivityksestä on kuultu jälleen joitakin huhuja. Jo aiemmin Bloombergin Apple-reportteri Mark Gurman on kertonut, että Apple olisi tekemässä kotinäytöstä aiempaa “muokattavamman”. Yksi muokattavuuteen liittyvä ominaisuus olisi antaa käyttäjälle vapaudet sijoitella kuvakkeita kotinäytöllä mihin vain. Tällä hetkellä iOSissa kuvakkeet menevät pakotettuna ylhäältä alaspäin, eikä kuvakkeita voi asetella Androidin tavoin miten itse haluaa. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Käyttöliittymän uudistamisen lisäksi Apple on tuomassa tekoälyn osaksi iOS-käyttöjärjestelmää. Uutisoimme jokin aika sitten huhuista, joiden mukaan Apple tekisi tekoälyn osalta yhteistyötä Googlen kanssa ja käyttäisi joidenkin tekoälyominaisuuksien pohjana Googlen Geminiä. 

Applella itsellään ei ilmeisesti ole tässä vaiheessa kilpailijoiden veroisia tekoälyratkaisuja, joten yhteistyö sen osalta nähdään yhtiössä järkeväksi. Raporttien mukaan Apple ja Google eivät toistaiseksi ole päässeet sopimukseen yhteistyön kokonaisuudesta. 

Lähde: MacRumors 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple