AppleYleinen

Huhu: Apple neuvottelee Googlen kanssa Gemini-tekoälymallien käyttämisestä iOS 18 -käyttöjärjestelmässä

Applen on kerrottu panostavan seuraavassa iOS 18 -käyttöjärjestelmäversiossa vahvasti tekoälyyn ja tuovansa monia tekoälyominaisuuksia käyttöjärjestelmään. Tulevan käyttöjärjestelmäversion on aiemmin kerrottu olevan “Applen historian suurin päivitys”. 

Nyt Bloombergin tunnettu Apple-reportteri Mark Gurman on kertonut Applen tekoälyyn liittyviä huhuja. Gurmanin mukaan Apple ja Google käyvät “aktiivisia neuvotteluja” siitä, että Apple voisi käyttää ja lisensoida Googlen generatiivisia suurkielimalleja. Apple hyödyntäisi malleja omissa tekoälyominaisuuksissaan, joihin yhtiö käyttäisi pohjana Googlen valmiita malleja. Raportti kuitenkin kertoo, että toistaiseksi yhtiöt eivät ole tehneet päätöstä tekoälysopimuksen ehdoista tai brändäyksestä. Ilmeisesti ei myöskään ole täysin tiedossa toteutustapaa. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple on Gurmanin mukaan itse kehitellyt tekoälyominaisuuksia, joihin ei tarvitsisi internet-yhteyttä ja Googlen Geminiä hyödynnettäisiin enemmän pilvipohjaisiin generatiivisiin tekoälyominaisuuksiin, kuten kuvien luomiseen sekä tekstin kehittelyyn yksittäisten sanojen perusteella. Aiempien raporttien mukaan Apple on sisäisesti testannut Apple GPT -tekoälyavustajaa, joka olisi suora kilpailija Open AI:n ChatGPT-tekoälylle. 

Applen on aiemmin kerrottu kehittelevän muun muassa “Ajax” -nimistä projektia, jonka tarkoituksena olisi ollut luoda Applen omia suuria kielimalleja. Rahaa olisi myös käytetty miljoonia dollareita päivässä keskustelevan tekoälyn tutkimiseen. Vaihtoehtojen tutkimisen kerrotaan olevan kallista, sillä kielimallien kouluttamiseen tarvitaan paljon laitteistoa. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällä hetkellä Applen kehittelemät tekoälyratkaisut eivät kuitenkaan olisi yhtä pitkälle vietyjä kuin esimerkiksi Googlen vastaavat ratkaisut, joten Apple todennäköisesti näkee yhteistyön Googlen kanssa toistaiseksi parempana vaihtoehtona. Myös luotettavana Apple-vuotajana tunnettu Ming-Chi Kuo on aiemmin kertonut Applen olevan tekoälyn kanssa kilpailijoitaan “huomattavasti jäljessä”. 

Lähde: Bloomberg 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple