AppleYleinen

Apple Maps uudistui Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa – tarkempi ja nopeampi navigointi sekä parempi reitin suunnittelu

Uusi Apple Maps

Apple Maps on tänään päivittynyt Suomessa monilla uusilla ominaisuuksilla. Mukana on muun muassa aikaisempaa parempi tiepeitto, parempi navigointi, kolmiulotteiset maamerkit ja monta muuta ominaisuutta.

Uudet ominaisuudet ovat saatavilla Suomen lisäksi tästä päivästä lähtien myös Norjassa ja Ruotsissa. Apple Maps tarjoaa nyt Pohjoismaissa samoja toimintoja kuin monissa muissa isommissa maissa aikaisemmin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Applen mukaan tarjolla on nyt tarkempi ja nopeampi navigointi, kattavat näkymät teistä, rakennuksista, puistoista, lentokentistä ja ostoskeskuksista. Lisäksi mukana on kolmiulotteiset maamerkit, kuten Olavinlinnasta.

Siri Natural Language Guidance tarjoaa luonnolliselta kuulostavia ohjeita, joita on helpompi seurata. Kaistaohjaus auttaa välttämään vääriä käännöksiä ja suuntavirheitä asettamalla käyttäjät oikealle kaistalle ennen kuin heidän on käännyttävä. Kartat varoittavat käyttäjiä, kun he ovat lähestymässä nopeus- ja punaisten valojen kameroita reitin varrella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ios 16 -käyttöjärjestelmässä Apple Maps toi mukanaan usean pysäkin reitityksen, joten käyttäjät voivat suunnitella jopa 15 pysäkkiä etukäteen ja synkronoida reitit automaattisesti Macista iPhoneen. Apple Mapsista voidaan myös jakaa kavereille arvioitu saapumisaika, jota päivitetään tasaisin väliajoin. Käyttäjät voivat myös kartoissa ilmoittaa onnettomuuksista, jotta muut osaavat varautua niihin.

Kartat osaavat myös auttaa sähköautoilijoita suunnittelemaan matkat paremmin kertomalla latauspisteet matkan varrella. Suomen, Norjan ja Ruotsin joukkoliikenteen matkustajat löytävät myös aikaisempaa helpommin lähellä olevat asemat ja suosikkilinjansa. Joukkoliikenteen matkustajien on helppo nähdä, kuinka paljon matka maksaa, lisätä matkakortteja Walletiin, ja täydentää joukkoliikennekortteja poistumatta Mapsista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple Maps tarjoaa myös uuden Look Around -ominaisuuden, joka tarjoaa interaktiivisia katutason 3D-kuvia. Kartat ovat saaneet myös uuden tavan navigoida kävellessä, sillä nyt ohjeita voidaan antaa todellisessa ympäristössä yksinkertaisesti nostamalla iPhonen ylös ja skannata alueen rakennuksia kameran avulla.

Mukaan on saatu myös muita ominaisuuksia. Esimerkiksi tarjolla on nyt kolmiulotteiset kaupungit, jotka ovat yksityiskohtaisia. Lisäksi mukana on sisätilakartat muun muassa lentokentiltä ja ostoskeskuksista.

Lähde: Apple

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple