AppleYleinen

Apple suunnittelee useampaa julkaisutilaisuutta syyskuulle – odotuksissa uudet iPhone-puhelimet, älykellot, iPad-tabletit ja MacBook Pro -tietokoneet

Apple iPhone 12 Pro ja iPhone 12.

Applen tiedetään julkaisevan syyskuussa ainakin uudet iPhone 13 -malliston älypuhelimet, mutta nähtävästi myös useita muitakin lanseerauksia on luvassa. Viime vuonna Apple jakoi tuotelanseeraukset syys-, loka- ja marraskuulle, mutta nyt saatetaan nähdä monet julkaisut jo syyskuun aikana. Tiedot ovat peräisin tuoreesta DigiTimesin raportista.

Raportissa kerrotaan Applen suunnittelevan useampaa erillistä tuotelanseerausta syyskuun aikana, joista yhden kohokohta on ainakin yhdeksännen sukupolven iPad. Uusien iPadien ohella Applelta on odotettu vielä tämän vuoden aikana uusia iPhone 13 -puhelimia, Apple Watch Series 7 -älykelloja, kolmannen sukupolven AirPod-kuulokkeita sekä uudelleen suunniteltuja 14- ja 16-tuuman MacBook Pro -tietokoneita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viime vuonna nähtiin vastaavia tuotteita, mutta koronapandemian takia tuotteiden julkaisua viivästytettiin ja julkaisuja nähtiin syksyn aikana monena kuukautena. Lisäksi tilaisuudet on järjestetty etänä digitaalisessa muodossa, eikä niissä ole ollut yleisöä mukana. Tämän takia tapahtumien järjestämisen suunnittelukin on ollut helpompaa ja tarkempaa, koska yleisö tuottaa tapahtumista kalliimpia ja haastavampia suunnitella.

Viime vuonna syyskuussa järjestettiin Apple Watch- ja iPad-lanseeraus, mutta iPhone 12 -puhelimet julkaistiin vasta lokakuussa. Marraskuussa Apple julkaisi ensimmäisen omaan järjestelmäpiiriinsä perustuvan tietokoneen. Tänä vuonna huhuissa on odotettu uusia iPhone 13 -puhelimia 14. syyskuuta, mutta Apple ei ole tätä vielä itse vahvistanut.

DigiTimesin raportin mukaisesti syyskuun aikana järjestettävät useat tilaisuudet voivat olla täysin totta. Toki se voisi olla hieman erikoista, sillä Apple yleisesti haluaa jokaiselle tuotteelleen maksimaalisen näkyvyyden, johon auttaisi hieman pidempi julkaisuväli. Applen tiedetään edelleen tulevan luottamaan digitaalisiin julkaisuihin, joita on tulossa useampia.

Lähde: DigiTimes (maksumuurin takana), Macrumors.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple