AppleYleinen

Raportti: Apple julkaisee uudet iPhone 13 -puhelimet syyskuun kolmannella viikolla

Kuva: Macrumors

Apple julkaisee syksyisin aina uudet iPhone-puhelimensa ja myös tänä vuonna on odotettavissa uudet iPhone 13 -malliston uutuuslaitteet. Nyt tuore raportti kertoo tarkemman ajankohdan Applen tulevalle julkaisulle, jos on uskomista MacRumorsin tietoja.

Raportin mukaan Apple valmistautuu julkaisemaan iPhone 13 -malliston älypuhelimet syyskuun kolmannella viikolla, joka tarkoittaisi julkaisuun olevan enää kuukausi aikaa. Viime vuonna Apple esitteli iPhone 12 -puhelimet vasta lokakuussa, mutta syynä oli tuolloin koronaviruspandemian tuoma pieni viivästys. Yleisesti uusia puhelimia on Applelta kuitenkin nähty syyskuussa, joka on myös tällä kertaa mahdollinen julkaisuajankohta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Julkaisupäivä olisi todennäköisesti 14. syyskuuta, mutta sitä ei voida vielä tässä vaiheessa pitää täytenä totuutena. Todennäköisesti Apple tulee vahvistamaan julkaisuajankohdan syyskuun alkupuolella.

Samainen raportti kertoo, että iPhone 13 Pro -puhelimissa tultaisiin sittenkin näkemään jopa teratavun kokoinen tallennustila, jota on huhuttu puhelimiin jo pitkään. Aikaisemmin raportit kertoivat, että suurin tarjolle tuleva muistiversio olisi perinteisempi 512 gigatavua, mutta yhtenäistä linjaa raporteissa ei ole tämän osalta ollut.

Huhuissa Applen on odotettu tekevän muutamia muutoksia uutuuspuhelimien kameroihin. Muun muassa tulevat iPhone 13 Pro -puhelimet tulevat saamaan selvästi päivitetyn ultralaajakulmakameran. Kameraan odotetaan nyt ensimmäistä kertaa automaattista tarkennusta, kun aikaisemmin muun muassa iPhone 12 -puhelimissa ultralaajakulmakamerassa oli kiinteällä tarkennuksella varusteltu linssi.

Apple tulee odotetaan laittavan iPhone 13 -puhelimiin myös aikaisempaa paremmat pääkamerat, ja Apple tulee panostamaan erityisesti kuvaukseen heikossa valaistuksessa. Automaattitarkennuksen lisääminen ultralaajakulmakameraan mahdollistaa aikaisempaa terävämpien ja selkeämpien kuvien taltioimisen, sillä tarkennus toimii etäisyydestä riippumatta. Tietojen mukaan Apple lisää automaattisen tarkennuksen vain iPhone 13 Pro- ja iPhone 13 Pro Max -puhelimiin, eikä sitä tulla näkemään iPhone 13- ja iPhone 13 mini -malleissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähiviikkoina iPhone 13 -puhelimista kuullaan varmasti enemmän tietoja, mutta viimeistään Apple vahvistaa kaikki yksityiskohdat syyskuussa.

Lähde: Macrumors.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple