AppleYleinen

Apple testaa E Ink -näyttöä yhtiön taittuvanäyttöisiin laitteisiin

E Ink sopii myös taittuviin laitteisiin.

Apple tiedoistaan tunnettu analyytikko Ming-Chi Kuo on kertonut mielenkiintoisia tietoja Applen tämänhetkisistä kokeiluista taittuvanäyttöisien laitteiden kanssa. Applen odotetaan tuovan muutaman vuoden päästä markkinoille omia taittuvanäyttöisiä laitteita, joita on nähty monilta Android-valmistajilta jo parin vuoden aikana.

Kuo kertoo tuoreimmassa twiitissään Applen testaavan E Ink -näyttöpaneelia taittuvanäyttöiseen laitteeseen. Kyseessä olisi tulevan laitteen ulkopuolen näyttö, joten itse taittuva näyttö ei olisi E Ink -tekniikkaan perustuva. Vasta hiljattain Applen raportoitiin testaavan taittuvia näyttöpaneeleita tuleviin iPhone- ja iPad-laitteisiin, joita odotetaan markkinoille aikaisintaan vuonna 2025.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Applen odotetaan olevan kiinnostunut värillisistä E Ink -näyttöpaneeleista, sillä niiden suurin etu on alhainen virrankulutus verrattuna OLED- ja LCD-paneeleihin. Värillisten E Ink -näyttöjen ongelmana on kuitenkin hitaampi virkistystaajuus ja käyttökokemus.

E Ink -näytöt ovat parhaiten tunnettu yksivärisistä toteutuksista, joita esimerkiksi Amazon käyttää Kindlessä. Jo vuosia on ollut huhuja siitä, että Apple liittyisi Samsungin, Huawein ja muiden valmistajien rinnalle taittuvanäyttöisten laitteiden markkinoille. Joissakin raporteissa on ollut muun muassa 9 tuuman taittuvanäyttöinen laite Applelta, joka voisi tulla tarjolla vuonna 2025.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Todennäköisesti ajan kanssa Apple tulee julkaisemaan taittuvanäyttöisiä laitteita, mutta tuttuun tyyliin uusia innovaatioita saadaan Applelta odottaa aina vuosia pidempään kuin muilta valmistajilta. Tiedot myös kannattaa ottaa pienellä varauksella vastaan, sillä varmasti lähempänä laitteiden julkaisua saadaan vasta tarkempia yksityiskohtia.


Lähde: Twitter (Ming-Chi Kuo)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple