AppleYleinen

Apple-tietäjä: iPhone 14 -puhelimissa vanha järjestelmäpiiri, vain iPhone 14 Pro -puhelimissa päivitetty suorituskyky

Muokattu kuva antaa esimerkin mahdollisesta toteutuksesta. / Kuva: Macrumors.com

Applelta on odotettu uusia iPhone 14 -sarjan älypuhelimia jälleen syksyllä, mutta mallistorakenteen on huhuttu uudistuvan hieman. Tällä kertaa Apple-tietäjä, analyytikko Ming-Chi Kuo on kertonut jälleen mielenkiintoisia tietoja Applen syksyn uutuuspuhelimista.

Kuo vahvistaa Twitter-tilillään aikaisempia raportteja siitä, että syksyllä on tulossa neljä uutta iPhone 14 -sarjan puhelinta. Odotettavissa ei ole enää kompaktia mini-puhelinta, vaan se tullaan korvaamaan max-versiolla. Syksyllä Applen odotetaan julkaisevan 6,1 tuuman näytöllä varustellun iPhone 14 -mallin, mutta myös 6,7 tuuman näytöllä varustellun iPhone 14 Max -puhelimen. Tuttuun tapaan Apple tulee julkaisemaan myös 6,1 ja 6,7 tuuman kokoiset iPhone 14 Pro- ja iPhone 14 Pro Max -puhelimet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mielenkiintoinen tietoa tuoreessa Ming-Chi Kuon raportissa on kuitenkin Applen päätös järjestelmäpiirien osalta. Kuo kertoo Applen päivittävän molemmat iPhone 14 Pro -puhelimet uuteen A16 Bionic -järjestelmäpiiriin, mutta molemmat iPhone 14 -perusmallit tulevat saamaan A15 Bionic -järjestelmäpiirin. Jos tieto pitää paikkansa, niin iPhone 14- ja iPhone 14 Max -puhelimissa olisi täysin sama järjestelmäpiiri kuin iPhone 13 -puhelimissa.

Kyseessä olisi historiallinen päätös, sillä järjestäen aina Apple on laittanut kaikkiin uusiin iPhone-puhelimiin myös tuoreimman järjestelmäpiirin. Kuo kertoo raportissaan kaikkien tulevien puhelimien saavan 6 gigatavua RAM-muistia, mutta niiden versioissa on eroja. iPhone 14 Pro- ja iPhone 14 Pro Max -versioihin odotetaan tuoreempaa LPDDR5-RAM-muistia, kun taasen iPhone 14- ja iPhone 14 Max -puhelimet saisivat vanhempaa LPDDR4X-muistia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

On kuitenkin hyvä huomata, että tiedot voivat vielä muuttua, sillä syksyn julkaisuun on vielä hyvä tovi aikaa. Aikaisempien raporttien mukaan iPhone 14 Pro -puhelimissa olisi pillerinmuotoinen kamerareikä näytössä, mutta iPhone 14 -perusmalleissa olisi edelleen tuttu leveä lovitoteutus.

Yleensä iPhone-sarjan puhelimissa ei ole ollut merkittäviä eroja verrattuna toisiinsa, mutta nähtävästi tänä vuonna Apple on päättänyt ottaa toisenlaisen strategian. Tiedot tulevista iPhone 14 -puhelimista todennäköisesti tarkentuvat vielä tulevina kuukausina.

Lähde: Twitter (Ming-Chi Kuo)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple