AppleYleinen

Apple-tietäjä: Tämän vuoden iPhone 14 -puhelimissa nähdään merkittävä päivitys etukameroihin

iPhone 13 Pro

Apple-tietäjä ja analyytikko Ming-Chi Kuo on kertonut odottavansa Applen päivittävän merkittävästi tämän vuoden iPhone-puhelimien etukameroita verrattuna edeltäjäversioihin. Apple tulee jälleen syksyllä julkaisemaan uuden sukupolven iPhone-puhelimensa, jotka ovat tietojen mukaan iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro ja iPhone 14 Pro Max.

Kaikki neljä puhelinta tulevat saamaan etukameran, jossa on tuki automaattitarkennukselle. Lisäksi kameroissa pitäisi olla f/1.9 aukolla varusteltu linssi. Kyseessä olisi merkittävä päivitys verrattuna aikaisempiin iPhone-puhelimiin, joissa ei ole ollut automaattista tarkennusta ja aukko on ollut kooltaan f/2.2.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muutokset etukameraan tulevat selvästi vaikuttamaan myös kuvanlaatuun. Suurempi aukko mahdollistaa sen, että sensorit pystyvät taltioimaan enemmän valoa, minkä ansiosta kuvat ovat esimerkiksi hämärässä parempia. Automaattitarkennuksen avulla pystytään toteuttamaan parempi kohteen seuranta sekä parempi syvyysterävyys kuvissa ja videoissa. Toistaiseksi etukameroiden tarkkuudesta tai sensoreista ei ole mitään tietoa, mutta selvästi päivitystä on tulossa.


Tänä vuonna Applelta ei ole enää odotettavissa kompaktia mini-puhelinta, vaan se tullaan korvaamaan max-versiolla. Syksyllä Applen odotetaan julkaisevan 6,1 tuuman näytöllä varustellun iPhone 14 -mallin, mutta myös 6,7 tuuman näytöllä varustellun iPhone 14 Max -puhelimen. Tuttuun tapaan Apple tulee julkaisemaan myös 6,1 ja 6,7 tuuman kokoiset iPhone 14 Pro- ja iPhone 14 Pro Max -puhelimet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisempien raporttien mukaan Apple tulee päivittämään molemmat iPhone 14 Pro -puhelimet uuteen A16 Bionic -järjestelmäpiiriin, mutta molemmat iPhone 14 -perusmallit tulevat saamaan A15 Bionic -järjestelmäpiirin. Jos tieto pitää paikkansa, niin iPhone 14- ja iPhone 14 Max -puhelimissa olisi täysin sama järjestelmäpiiri kuin iPhone 13 -puhelimissa.

Todennäköisesti iPhone 14 -sarjan älypuhelimet tullaan julkaisemaan syksyllä, joten tiedot kannattaa ottaa vielä tässä vaiheessa pienellä varauksella vastaan.

Lähde: Twitter (Ming-Chi Kuo)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple