AppleYleinen

Apple vahvisti: Odotettujen Watch Series 7 -älykellojen ennakkomyynti alkaa perjantaina, toimitukset käynnistyvät 15. lokakuuta

Apple julkaisi jo syyskuussa uudet Watch Series 7 -älykellot, jotka ovat saaneet muutamia suuria muutoksia verrattuna aikaisemman sukupolven älykelloihin. Vielä julkaisun aikaan Apple ei kertonut kellojen tarkkaa saatavuutta tai yksityiskohtaisia hintatietoja, mutta nyt on kerrottu tarkka saatavuus.

Uutuuskellojen ennakkomyynti alkaa tämän viikon perjantaina, eli 8. lokakuuta kello 15.00 Suomen aikaan. Toimituksien kerrotaan käynnistyvän viikkoa myöhemmin, eli 15. lokakuuta. Tarkkoja hintatietoja ei vielä kerrottu Applen toimesta, mutta Yhdysvalloissa Watch Series 7 -kellojen hinnat alkavat 399 dollarista. Suomi kuuluu maihin, joissa uutuuskello tulee ensimmäisenä myyntiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kyseessä ovat Applen mukaan kaikista kestävimmät Apple Watch -älykellot, sillä niissä on hieman pyöristetty muotoilu ja kaarevat sivut. Lisäksi kellot ovat valittavissa joko alumiinisena, ruostumattomana teräksenä tai titaanisena versiona. Applen mukaan Watch Series 7 -älykellot ovat myös IP6X-luokituksen mukaisesti pölynkestävät ja WR50-luokituksen mukaisesti vedenkestävät.

Suurin yksittäinen uudistus on suurempi näyttö, vaikka kellojen kokoa ei ole kovastikaan suurennettu. Apple on saanut kehyksistä vain 1,7 millimetriä paksut ja ne ovat 40 prosenttia kapeammat kuin Watch Series 6 -älykelloissa. Näyttöä on onnistuttu kasvattamaan jopa 20 prosentilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple on pyrkinyt ottamaan kaiken hyödyn irti suuremmasta näytöstä. Uusi watchOS 8 -käyttöliittymä tarjoaa suuremmat painikkeet ja ilmoituksissa nähdään nyt aikaisempaa enemmän tekstiä. Apple Watch Series 7 -älykellot ovat varusteltuna myös ensimmäistä kertaa täydellä QWERTY-näppäimistöllä. Näppäimistöä voidaan käyttää normaalisti naputtelemalla näyttöä tai vaihtoehtoisesti liu’uttamalla. Applen QuickPath käyttää koneoppista ennustaakseen, mitä käyttäjä yrittää kirjoittaa.

Apple lupaa edelleen Watch Series 7 -älykelloille tutun 18 tunnin akunkeston, mutta latausta on nopeutettu jopa 33 prosentilla uuden USB-C-laturin ansiosta. Applen mukaan 45 minuutin latauksen jälkeen älykelloissa on 80 prosenttia akkua.

Lähde: Apple

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple