AppleYleinen

Apple vahvisti: Tulevat iPhone-puhelimet saavat USB-C-liittimen – ”meillä ei ole vaihtoehtoa”

Applen edustajat WJS Live -tapahtumassa keskustelemassa USB-C-liittimestä.

Apple on ollut yksi harvoista puhelinvalmistajista, joka on käyttänyt omanlaista latausliitintä puhelimissaan. Iphone-puhelimissa on ollut vuosia Lightning-liitin, kun kilpailijat ovat käyttäneet yleiseen USB-C-standardiin perustuvia liittimiä. Nyt Apple on vahvistanut siirtyvänsä USB-C-liittimeen, mutta ei kuitenkaan ole innoissaan taustalla olevasta syystä.

Euroopan unioni on tällä viikolla lyönyt lukkoon lain, joka velvoittaa kaikkia yrityksiä käyttämään USB-C-liitintä kaikissa uusissa laitteissa viimeistään syksyllä 2024. Apple on ollut lakia vastaan jo pitkään, ja kertonut sen tukahduttavan muun muassa innovoinnin. Apple on kuitenkin nyt antanut tähän mennessä suorimman vahvistuksen sille, että USB-C-liittimellä varusteltu iPhone-puhelin on tulossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

The Wall Street Journalin toimittaja Joanna Stern on kysynyt Applen markkinointijohtaja Greg Joswiakilta, tuleeko Apple korvaamaan Lightning-liittimen. Joswiak on vastannut asiaa, että Applen on tietysti noudatettava vaatimuksia, koska heillä ei ole muuta vaihtoehtoa. Asiaan annettiin kommentti WSJ:n Tech Live -konferenssissa.

Joswiak totesi konferenssissa myös, että ”eurooppalaiset ovat niitä, jotka sanelevat ajoituksen eurooppalaisille kuluttajille”. Tällä hetkellä laki määrää, että kaikkien puhelimien ja tablettien on käytettävä USB-C-liitintä syksyyn 2024 mennessä. Applen edustaja ei kuitenkaan kommentoinut, tulisiko Apple säästämään oman Lightning-liittimensä Euroopan ulkopuolella myytävissä puhelimissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Applen edustaja teki tilaisuudessa erittäin selväksi, ettei yritys ole tyytyväinen siihen, miten Euroopan unioni pakottaa vaihtamaan liitintä. Greg Joswiak kertoi, että Apple on historiallisesti mieluummin kulkenut omaa tietä ja luottanut insinööreihinsä sen sijaan, että lainsäätäjät pakottaisivat ottamaan käyttöön laitteistostandardeja.

Joswiakin mukaan latureiden irrotettavat kaapelit ovat jo enimmäkseen ratkaisseet standardointiongelman. Hänen mukaansa iPhone-puhelimissa vaihtaminen Lightning-liittimestä USB-C-liittimeen aiheuttaa paljon elektroniikkajätettä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Applen tuoreimpien kommenttien perusteella on siis helppo todeta, että jatkossa USB-C on läsnä iPhone-puhelimissa. Tarkkaa aikataulua Applelta ei saatu vaihdokselle, mutta odotettavasti ensi syksynä julkaistavissa iPhone 15 -sarjan puhelimissa voitaisiin nähdä USB-C-liitin ensimmäistä kertaa.


Lähde: WSJ Tech Live  

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple