AppleYleinen

Apple vahvisti vihdoin: Iphoneille luvataan heikompi ohjelmistotuki kuin Samsungin ja Googlen puhelimille

Apple iPhone 15 Pro Max ja iPhone 15.

Applen puhelimet ovat ylpeilleen aina pitkällä päivitystuellaan, mutta yhtiö ei ole kuitenkaan koskaan virallisesti vahvistanut minkäänlaista päivityslupausta. Useat Android-valmistajat, kuten Samsung ja Google ovat luvanneet esimerkiksi 7 vuoden päivitykset, mutta Apple ei vastaavia lupauksia anna.

Iso-Britannian uusimmat säädökset ovat nyt pakottaneet Applea ilmoittamaan vähimmäisajan ohjelmistotuelle iPhone 15 -sarjan laitteille. Dokumenteissa on mainittu muun muassa iPhone 15 Pro Max -puhelimen saavan viiden vuoden ajan ohjelmistopäivityksiä. Kyseessä on kaksi vuotta vähemmän kuin Samsungilla tai Googlella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuvakaappaus dokumentista, jossa vahvistetaan iPhone 15 Pro Max -puhelimen päivitystuki. / Kuva: Android Authority

Vaikka lupaus kuulostaa pieneltä, niin 5 vuotta ei välttämättä ole täysin todellinen. Apple ilmoittaa ohjelmistotuen muodossa ”vähintään”, eli iPhone 15 -sarja voi saada päivityksiä selvästi pidempäänkin. Apple ei siis kerro lopettavansa ohjelmistotukea puhelimille viiden vuoden päästä, vaan se saattaa mennä selvästi sen ylikin. Applella on ollut monesti tapana tarjota päivityksiä useita vuosia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Apple antaa vastaavan lupauksen kuin Android-valmistajat. Vaikka Apple ei mainosta lupaustaan samalla tavalla kuin Android-valmistajat, niin Applen lupaus on hyvä vertailukohta muille. Odotettavasti Applen uusimmat iPhone 15 -puhelimet tulevat saavaan päivityksiä vielä vuonna 2028.

Lähde: Android Authority

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple