AppleYleinen

Apple Watch Series 8 -älykelloihin ei tietojen mukaan tule parannusta suorituskykyyn

Apple Watch Series 7 -älykello.

Applelta on syksyksi odotettu tuttuun tapaan uuden sukupolven Apple Watch -kelloa. Tämän vuoden kellot eivät tule Apple-analyytikko Mark Gurmanin mukaan saamaan sisuksiinsa edellisvuosia parempaa suorituskykyä. Sama kävi Watch Series 7 -älykellon kanssa, joka sai periaatteessa uuden suorittimen, kun suorittimen versio päivitettiin S6-versiosta S7-versioon. S6- ja S7 -piirien välillä ei kuitenkaan ole eroa suorituskyvyssä.

Gurmanin mukaan Apple olisi ensi vuonna päivittämässä piirejä myös niin, että kellot saavat sisuksiinsa uuden versionumeron lisäksi myös parempaa suorituskykyä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple Watch Series 8 -kellon ulkoasusta ei ole varmoja tietoja. Viime vuonna huhuttiin runsaasti siitä, että Watch Series 7 olisi saanut uuden muotoilun, mikä ei loppujen lopuksi pitänyt paikkaansa. Tänä vuonna Apple todennäköisesti päivittää kellon ulkomuodon tasakylkiseksi, eli kello vastaisi muotoilultaan Applen iPhone 13-sarjan -älypuhelimia.

Gurman kertoo, että Apple päivittää myös vuoden 2020 Watch SE -älykellon, jonka muotoilu pysyisi samana, eikä kellossa nähtäisi Watch Series 7:n kaltaista suurempaa reunoihin asti ulottuvaa näyttöä. Apple Watch SE 2022 -kelloon päivitettäisiin kuitenkin sama järjestelmäpiiri, kuin Watch Series 8 -huippumalliinkin. Raportissaan Gurman arvelee, että alkuperäisestä Watch SE 2020 tulee Watch Series 3 -älykellon korvaaja Applen edullisimpana myytävänä älykellona, sillä Series 3 ei tule saamaan enää uusinta, syksyllä saataville tulevaa watchOS 9 -käyttöjärjestelmää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Gurmanin raportin ja muidenkin vuotojen mukaan Applelta saattaa Watch Series 8:n ja päivitetyn Watch SE -kellon lisäksi olla tulossa kolmaskin malli, joka olisi jämäkämpää tekoa. Jämäkämpi rakenne kellossa olisi hyvä esimerkiksi extreme-urheilua harrastaville, jossa kello voi nykyisen rakenteen kanssa olla alttiina hajoamiselle.

Lähde: Bloomberg

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple