AppleYleinen

Applella painajainen juuri ennen joulua – joutunut jopa pysäyttämään iPhone-puhelimien tuotannon

Tuoreimpien raporttien mukaan Apple on joutunut jopa keskeyttämään iPhone-puhelimiensa tuotannon. Apple kamppailee komponenttien heikon saatavuuden kanssa, joka on johtanut iPhone- ja iPad-laitteiden tuotannon kutistumiseen.

Nikkein raportin mukaan Apple joutui pysäyttämään iPhone-puhelimien kokoonpanon ensimmäistä kertaa yli 10 vuoteen useiksi päiviksi toimitusketjujen rajoitteiden ja Kiinan sähkönkulutukseen liittyvien rajoituksien takia. Tietojen kerrotaan olevan peräisin useista lähteistä, jotka ovat tietoisia tilanteesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Applen tuotannon kerrotaan yleensä tähän aikaan vuodesta käyvän täysillä täyttääkseen globaalin jouluostoskauden kysynnän, joka johtaa tuotannon puolella normaalisti ylitöihin. Tänä vuonna työntekijöille ei ole luvassa ylimääräisiä työvuoroja, vaan tarjolla on vapaata. Apple on joutunut perumaan normaalit ylityöt, sillä komponenttien heikko saatavuus on tehnyt sen tarpeettomaksi.

Lokakuussa Applen kerrottiin jo leikanneen iPhone 13 -puhelimien tuotantoennustetta ja marraskuussa Apple joutui leikkaamaan iPad-tuotannosta vastatakseen iPhone 13:n kysyntään. Applen alkuperäinen tavoite oli valmistaa 95 miljoonaa iPhone 13 -puhelinta vuoden 2021 aikana, mutta määrä on tippunut noin 83-85 miljoonaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nikkein mukaan iPhone 13 -puhelimien tuotanto jäi syys- ja lokakuussa 20 prosenttia tavoitteesta ja samalla iPad-tablettien tuotanto saavutti vain 50 prosenttia odotetusta tuotannosta samassa ajassa. Vanhempien iPhone-mallien tuotanto jäi 25 prosenttia tavoitteesta, eikä tilanteen kerrottu olleen yhtään parempi marraskuussakaan.

Jos Nikkein yksityiskohtainen raportti kiinnostaa enemmän, niin sen voi käydä lukemassa tämän linkin takaa. Artikkelissa syvennytään tarkemmin iPhone 13 -puhelimien yksittäisten komponenttitoimittajien ongelmiin ja viivästyksien syihin.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple