AndroidOnePlusYleinen

”Huonoin OnePlus-kokemus koskaan” – OnePlus-käyttäjiltä rajua palautetta uudesta OxygenOS 12 -päivityksestä

OnePlus 9 Pro ja OnePlus 9

OnePlus aloitti eilen virallisesti Android 12- ja OxygenOS 12 -päivityksen jakelun yhtiön huippupuhelimille, eli OnePlus 9- ja OnePlus 9 Pro -malleille. Päivitys tuli aluksi saataville Intiassa ja Pohjois-Amerikassa, mutta Euroopassa joudutaan vielä odottelemaan. Kyseessä on suuri ja merkittävä päivitys, sillä OnePlus 9 -sarjan puhelimille tuodaan nyt ensimmäistä kertaa Oppon alaisuudessa kehitetty ohjelmisto.

OxygenOS 12 ei ole enää sama OxygenOS, joka on aikaisempina vuosina nähty OnePlussan puhelimissa, sillä nyt mukana on Oppon ColorOS-käyttöliittymän koodipohja sekä ominaisuuksia. Ensimmäiset palautteet uskollisilta OnePlus-käyttäjiltä näyttävät kuitenkin olevan hyvin negatiivisia, sillä monet valittavat useista bugeista sekä huonosta käyttökokemuksesta, joka ei ole enää tuttua OnePlussaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Päivityksen asentaneet kuluttajat ovat valittaneet OnePlus 9- ja OnePlus 9 Pro -puhelimissa laajoista ongelmista. Käyttäjillä on ollut ongelmia puheluiden soittamisessa ja vastaanottamisessa, käyttöliittymän animaatiot ovat huonoja ja Wi-Fi-yhteyden nopeus on aikaisempaa hitaampi. Listaus ongelmista on laaja, sillä niistä on keskusteltu Twitterissä, XDA Developers -sivustolla sekä OnePlussan omalla foorumilla.

Käyttäjät ovat myös huomanneet uuden päivityksen jälkeen puhelimista poistuneen joitakin mukauttamisominaisuuksia, jotka ovat olleet aikaisemmin oleellinen osa OxygenOS-käyttökokemusta. Esimerkiksi kuvakkeita ei pysty muokkaamaan enää yksitellen, tilapalkkia ei voi kustomoida tai Google Feed -ominaisuutta ei voi ottaa pois käytöstä.

Vaikka OxygenOS 12 on suuri päivitys OnePlus 9 -sarjan puhelimille, niin kuluttajat ansaitsisivat myös parempaa. OnePlus on tarjonnut jo kuukausien ajan beetaversiota päivityksestä, mutta lopullisen vakaan julkaisun aikaan suurimpien bugien toivoisi olevan korjattu. Nähtävästi ensimmäisten joukossa uutta päivitystä ei kannata asentaa, sillä nykyinen Android 11 -pohjainen versio on varmasti vakaampi ja lähempänä tuttua OnePlus-kokemusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näin päivityksen asentaneet kuluttajat ovat kommentoineet OxygenOS 12:n tarjoamaa kokemusta.

”Mielestäni tämä ei ole vakaa julkaisu. Se julkaistiin jonkinlaisena beetaversiona muutama päivä sitten ja siinä on edelleen paljon bugeja, jotka ovat pysyneet jatkuvasti ainakin beta 2 -versiosta lähtien. Olen erittäin pettynyt, koska näyttää siltä, että jonkin julkaisu on tärkeämpää kuin vakaus ja viankorjaus. OP 9 Pro oli minulle kokeilu ja minun on sanottava, että se epäonnistui. Tämä on todennäköisesti ensimmäinen ja myös viimeinen OP-puhelimeni”, kommentoi nimimerkki cyvr1 OnePlus Forumilla.

”Päivityksen jälkeen kumpikaan sim-korteista ei näytä verkkoa. En voi soittaa puheluita, tämä on pääpuhelimeni. ENSIMMÄINEN OnePlus-laitteeni ja varmasti viimeinen… Yritin, mutta tämä on aivan säälittävää”, kommentoi nimimerkki R1624450236096 OnePlus Forumilla.

Lähde: XDA Developers, OnePlus Forum

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android