HuaweiYleinen

Huawei palaa huippupuhelimien markkinoille – Huawei P50 Pro pian saatavilla Kiinan ulkopuolella

Huawei esitteli kotimarkkinoillaan Kiinassa jo heinäkuussa uudet Huawei P50- ja P50 Pro -huippupuhelimet, joista jälkimmäinen on tulossa hyvin pian ensimmäisille globaaleille markkinoille. Huawei on aloittanut vihjailemaan Malesiassa sekä Singaporessa Huawei P50 Pro -puhelimen julkaisusta.

Malesiassa Huawei on julkaissut teaser-videon, jossa kerrotaan Huawei P50 Pron olevan tulossa pian, mutta mitään tarkkaa tietoa ei annettu. Malesiassa Huawei P50 Prosta tulee tarjolle Snapdragon 888 4G -järjestelmäpiiriin perustuva versio, jossa on 8 + 256 gigatavua muistia. Puhelimesta on tulossa kaksi väriversiota, jotka ovat kulta Cocoa Gold sekä musta Golden Black.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Globaaleilla markkinoilla Huawei P50 Prosta ei löydy 5G-yhteyksiä tai Googlen palveluita. Lisäksi Kiinassa nähty HarmonyOS-käyttöjärjestelmä on todennäköisesti vaihdettu EMUI 12 -käyttöliittymään. Toistaiseksi Huawei ei ole kertonut Malesiassa tarkkaa hintaa tai saatavuutta puhelimelle. Singaporessa Huawei on vahvistanut puhelimen tulevan saataville tammikuun 2022 alussa, joten se on noin kuukauden päästä.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, kuinka laajasti Huawei aikoo julkaista Huawei P50 Pron globaaleilla markkinoilla. Huawei ei ole vielä Euroopassa kertonut suunnitelmistaan tuoda puhelinta myyntiin, mutta se voi olla mahdollista. Huawei palasi jo puhelimien pariin Euroopassa julkaisemalla syksyllä Nova 9- ja Nova 8i -puhelimet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teknisesti Huawei P50 Pro on todennäköisesti samanlainen kuin Kiinassakin. Huawei P50 Pro tarjoaa suuren 6,6 tuuman näyttöpaneelin, jossa on 2700 x 1228 pikselin tarkkuus, 120 hertsin virkistystaajuus sekä 300 hertsin kosketusherkkyys. Näyttö on reunoiltaan kaartuva ja sen yläreunassa on keskitetysti etukameraa varten tehty reikä.

Akunkesto puhelimessa on suurehkon 4360 milliampeeritunnin akun varassa, jota voidaan ladata USB-C-liittimen kautta jopa 66 watin tehoisella pikalaturilla. Lisäksi puhelinta pystytään lataamaan peräti 50 watin tehoisella langattomalla latauksella. Huawei P50 Pro tukee myös käänteistä langatonta latausta.

Puhelimen takaosassa on neloiskamera, jonka kohokohtana on 50 megapikselin pääkamera. Kamerassa on f/1.8-aukolla varusteltu linssi sekä optinen kuvanvakain. Toinen kameroista on 13 megapikselin ultralaajakulmakamera f/2.2-aukolla ja 13 mm polttovälin linssillä varusteltuna. Ultralaajakulmakameralla onnistuu myös makrokuvat jopa 2,5 senttimetrin etäisyydellä kohteesta. Huawei P50 Prossa on lisäksi tarkka 40 megapikselin mustavalkokamera sekä 64 megapikselin tasoinen periskooppikamera 3,5x optisella zoomauksella. Huawei on varustellut puhelimen myös 4K-videokuvauksella sekä 13 megapikselin tasoisella etukameralla.


Lähde: Huawei Mobile MY

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei