AppleYleinen

Applen raportoidaan pyytäneen Samsungia ja LG:tä kehittämään OLED-paneelin ilman kehyksiä tulevaisuuden iPhoneen

Apple iPhone 14 Pro

Uusi raportti kertoo Applen pyytäneen Samsung Displayta ja LG Displayta kehittämään uudenlaisen OLED-näyttöpaneelin, jossa olisi aikaisempaa ohuemmat kehykset. Apple ei ole kuitenkaan innokas ottamaan käyttöön muiden valmistajien puhelimissa nähtyjä kaartuvia näyttöpaneeleilta.

Apple ei halua ottaa käyttöön reunan ylitse kaartuvia OLED-näyttöpaneeleja, koska yhtiö on huolissaan näytön optisesta vääristyksestä sekä kestävyydestä. Applen tavoitteena on toteuttaa puhelin, joka on nykyisien iPhone-puhelimien muodossa, mutta ilman kehyksiä. Nähtävästi Apple haluaa nykyistä kapeammat kehykset tasaisessa formaatissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Raportti kertoo Applen väittävän kehyksettömien näyttöjen helpottavan parannettua ohutkalvokotelointia sekä näytönalaisen kamerateknologian toteuttamista. Lisäksi sen pitäisi tuoda lisää tilaa komponenteille, kuten antenneille. Litteän näytön säilyttäminen mahdollistaisi nämä parannukset, mitkä olisivat muuten mahdottomia kaarevan näytön kanssa.

Odotettavasti Apple suunnittelisi tarjoavansa aikaisempaa kehyksettömämmän OLED-näyttöpaneelin iPhone 17 -puhelimien jälkeen vuonna 2025. Kyseessä huhutaan olevan ensimmäinen laite, jossa on näytön alla oleva Face ID -kasvojentunnistustekniikka. Lisäksi raportoitu OLED-paneeli nähtäisiin ennen kuin Applen oma mukautettu microLED-paneeli nähdään iPhone-puhelimissa. MicroLED-näytön odotetaan tulevan vuonna 2025 julkaistavaan Watch Ultra -älykelloon, jonka jälkeen se nähdään iPhone-puhelimissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Applen on odotettu pienentävän puhelimiensa näytön kehyksiä tulevina vuosina tasaisesti. Tämän vuoden iPhone 15 Pro- ja iPhone 15 Pro Max -puhelimiin on tulossa yksi kapeimmista kehyksistä, joka olisi kooltaan vain 1,55 millimetriä. Applen odotetaan julkaisevan tänä vuonna uudet puhelimensa syksyllä.

Lähde: The ELec (koreaksi) 

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple