SamsungYleinen

Tuoko Samsung ”painajaisen” takaisin? Huhu Galaxy S24 -puhelimista herättää ällistystä

Samsung Galaxy S23, S23+ sekä S23 Ultra.

Samsung on usein käyttänyt Euroopan markkinoilla älypuhelimissaan omaa Exynos-järjestelmäpiiriä, mutta tänä vuonna Galaxy S23 -sarjassa nähtiin poikkeus. Exynos-piirit eivät ole keränneet suurempia kehuja, mutta Samsung näyttää suunnittelevan paluuta ”painajaiseen” jo muutaman kuukauden sisällä.

Galaxy S23 -puhelimissa nähtiin Qualcommin kehittämä Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy -järjestelmäpiiri ympäri maailmaa. Aikaisemmin Samsung on käyttänyt Snapdragon-piirejä Yhdysvalloissa ja Euroopassa omia Exynos-piirejä, jonka takia Galaxy S23 oli poikkeus totuttuun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huhun mukaan Samsung on tuomassa ”painajaismaisen” Exynos-piirin takaisin Euroopan markkinoille Galaxy S24 -puhelimissa. Muun muassa Samsung-tiedoistaan tunnettu Twitter-käyttäjä Ice Universe on kertonut, että Exynos 2400 tullaan ehdottomasti näkemään Euroopassa ja osassa Aasian markkinoita Galaxy S24 -puhelimissa.

Huhun mukaan Exynos 2400 -järjestelmäpiirin grafiikkasuoritin, tekoälylaskenta sekä kuvasignaaliprosessori ovat selvästi heikompia kuin Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiirissä. Ice Universe jopa mainitsee, että ”kyllä, painajainen on palannut”. Vaikka Ice Universe on poistanut twiittinsä, niin myös Pocket-lint-sivusto vahvistaa tietoa omilla lähteillään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Luotettavan lähteen mukaan Exynos-järjestelmäpiiriä ainakin harkitaan tulevaan Galaxy S23 FE -puhelimeen, mutta myös Galaxy S24 -malleihin.

Tieto kannattaa edelleen ottaa varauksella vastaan. Raporttien mukaan ainakin Galaxy S23 FE -puhelimesta nähdään niin Exynos- kuin Snapdragon-versiokin, mutta Galaxy S24 -puhelimien julkaisuun on vielä pitkä aika. Tarkempia tietoja saadaan varmasti ennen julkaisua.

Lähde: Pocket-lint.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Jääpä sitten seuraava Samsung eli S24 Ultra ostamatta.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung