HuaweiYleinen

Raportti: Huawein omat Kirin-järjestelmäpiirit tekevät paluun 5G-yhteydellä – Ensimmäinen laite voi yllättää

Kirin 9000 on yksi tuoreimmista piireistä vuodelta 2020.

Huawei on ollut ongelmissa vuoden 2019 toukokuusta lähtien, kun Yhdysvallat asettavat kiinalaisyrityksen kieltolistalle. Tämän myötä Huawei ei ole saanut käyttöönsä tuoreimpia 5G-teknologioita tai Google palveluita puhelimiinsa. Jo aikaisemmin huhuttiin Huawein ratkaisseen 5G-ongelman, mutta nyt tuore raportti kertoo lisää.

Viime vuosina Huawei on joutunut käyttämään puhelimissaan Snapdragon-järjestelmäpiirejä, joissa on ollut korkeintaan 4G-tuki. Aikaisemmin Huawei käytti puhelimissaan omia Kirin-järjestelmäpiirejään, mutta ne ovat olleet jo pitkälti loppu varastosta, eikä uusia versioita ole nähty useaan vuoteen. Nähtävästi uusi Kirin-järjestelmäpiiri on tulossa jo hyvin pian.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Weibo-palvelussa tunnetuksi noussut vuotaja Digital Chat Station on kertonut, että ”Kirin-järjestelmäpiiri on palannut”. Samalla hän kertoo, että kyseessä on juurikin älypuhelimiin suunniteltu järjestelmäpiiri, mutta se ei ole tarkoitettu lippulaivapuhelimiin. Lisäksi Kirin-piirien tuotantoprosentti on nousussa, joten Huaweilta pitäisi olla pian luvassa hyviä uutisia.

Huhujen mukaan Kirin-järjestelmäpiiri tulee todella takaisin ja se nähdään aluksi keskitason puhelimessa, kuten Nova-sarjassa. Mate-sarjaan ei Kirin-piiriä vielä odoteta, mutta joka tapauksessa Huawei on nähtävästi ratkaissut piiriongelmansa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisemmin Kirin-järjestelmäpiireistä on ollut kaksi pääsarja, jotka ovat olleet huippuluokan Kirin 9 -sarjan piirit, joista uusin on ollut Kirin 9000. Tämän lisäksi Kirin on nähty keskihintaluokassa Kirin 8-, 7- ja 6-malleina.

Todennäköisesti Huawei kertoo saavutuksistaan lisää vielä tämän vuoden aikana.

Lähde: Mydrivers.com (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei