AppleYleinen

Raportti: Applen virtuaalilasit saatetaan esitellä ennen WWDC-tapahtumaa – myyntiin myöhemmin syksyllä

Konseptikuva Applen virtuaalilaseista. Kuva: Ian Zelbo/MacRumors

Applelta on joitakin vuosia odotettu omia virtuaalilaseja ja pitkään jatkuneiden huhujen jälkeen lasit tullaan todennäköisesti näkemään tänä vuonna. Bloombergin Apple-toimittaja Mark Gurman on kertonut, että Apple saattaa esitellä virtuaalilasinsa ennen kesän WWDC-tapahtumaa, jossa on perinteisesti nähty Applen uudet versiot iOS-, watchOS-, ja MacOS-käyttöjärjestelmistä.

Keväällä julkaistavien lasien myynti alkaisi kuitenkin vasta ensi syksynä. Gurmanin mukaan Apple esittelee WWDC-tapahtumassa lasien xrOS-käyttöjärjestelmää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Applen tavoitteena oli julkaista lasit heti alkuvuodesta 2023, mutta viimeisin lykkäys julkaisuaikatauluun tuli viime vuoden loppupuolella. Kuluttajille Apple esittelee virtuaalilasit todennäköisesti Reality Pro -nimellä.

Gurmanin mukaan Apple työskentelee tällä hetkellä jo useiden kehittäjien kanssa, jotta virtuaalilasit, käyttöjärjestelmä ja sovellukset toimisivat heti julkaisusta lähtien.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Applen ensimmäisistä virtuaalilaseista odotetaan huippuluokan tuotetta, joka on suunnattu ja räätälöity etenkin ammattilaisille ja kehittäjille. Näiden jälkeen luvassa on enemmän kuluttajaystävälliset lasit myös hintansa puolesta. Huhuissa on nimittäin pyörinyt, että Reality Pro -virtuaalilasit voisivat maksaa julkaisun aikaan jopa 3000 euroa.

Lähde: Bloomberg

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple